آتش سوزی در جنگل‌های خائیز در استان خوزستان هنوز مهار نشده است.  مدیرکل مدیریت بحران استان می‌گوید: پس از ۲۰۰ بار تماس با تهران «توانسته بالگرد به منطقه اعزام ‌کند». مدیرکل منابع طبیعی استان هم «اختلاف شخصی دو نفر» را عامل آتش‌سوزی عنوان کرده است.

خائیز در آتش اختلاف دستگاه‌های حکومتی می‌سوزد.

شعله‌های آتش در جنگل‌های خائیز در محدوده استان کهگیلویه و بویراحمد مهار شده اما آتش در محدوده بهبهان در استان خوزستان شعله‌ور‌تر شده است.

بیش از یک هفته از آتش‌سوزی در جنگل و مراتع استان‌های خوزستان و کهیگیلویه و بویراحمد می‌گذرد اما مسئولان محلی همچنان از «دست‌های خالی» و «نداشتن امکانات» برای مهار آتش گلایه می‌کنند. جمعه ۹ خرداد علی عباس‌نژاد، فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها گفته بود برای اطفای آتش در این نقاط به بالگرد احتیاج است اما پس از ساعت‌ها پیگیری هنوز هیچ کمکی به ما برای تامین تجهیزات هوایی اطفای حریق نشده است.

پس از این اظهارات اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری اعلام کرد موضوع را پیگیری می‌کند و به مقامات دستور داده بالگرد به منطقه اعزام کنند. این دستور و پیگیری اما تا عصر شنبه بی‌نتیجه ماند تا آتش گسترش یابد.

کیامرث حاجی‌زاده، مدیرکل مدیریت بحران استان خوزستان یکشنبه ۱۱ خرداد از «ناهماهنگی» و «نداشتن امکانات کافی» گلایه کرد و گفت: « بیش از ۲۰۰ تماس با تهران داشتیم تا توانستیم بالگرد به خائیز اعزام کنیم».

او پرداخت نشدن مطالبات سازمان هلیکوپتری و وزارت دفاع را از دلایل تاخیر در اعزام بالگرد‌ها عنوان کرد و افزود: «بحث اصلی بحث بین سازمان برنامه و بودجه، سازمان جنگل‌ها و مراتع و سازمان هلی‌کوپتری وزارت دفاع حل نشده است و به دلیل اینکه مطالباتش‌شان به موقع پرداخت نشده، هلی‌کوپتر به موقع عمل نمی‌کند».

کوروش کیانی، مدیر کل منابع طبیعی استان خوزستان هم در اظهارنظری مشابه از کمبود امکانات برای مهار آتش گلایه کرد و گفت: تا پیش از آتش‌سوزی در ۱۱ فقره حریق ۱۱۳ هکتار از جنگل و مراتع خائیز در آتش سوخت.

به گفته او استان خوزستان در مجموع ۲۵ دستگاه اطفای حریق دارد که «بسیار کم است و به هر شهرستان یک دستگاه هم نمی‌رسد.

کیانی کمبود شدید نیروی انسانی را یکی دیگر از مشکلات منابع طبیعی برای مهار آتش‌سوزی برشمرد و گفت: «با این تجهیزات محدود، کار بسیار سخت است و با کمبود شدید نیروی انسانی نیز مواجه هستیم. برخی از نیروهای ما به کرونا مبتلا شده‌اند. تعدادی نیز بیماری زمینه‌ای دارند و نمی‌توانند به ما کمک کنند».

او در نهایت اما مسئولیت آتش‌سوزی را متوجه «دو فرد که اختلاف داشتند»، کرد و گفت: « آتش‌سوزی در خائیز بهبهان به دلیل اختلاف بین دو نفر رخ داده است؛ دو نفر اختلاف داشتند و آتش را ایجاد کردند و آتش به جنگل سرایت کرده است».

به گفته مدیرکل منابع طبیعی خوزستان این دو نفر «شناسایی شده و تحت تعقیب هستند».

آتش‌سوزی در جنگل‌های منطقه حفاظت شده خائیز در استان‌های کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان از پنجشنبه ۸ خرداد آغاز شد. تا ظهر روز گذشته (شنبه ۱۰ خرداد) نزدیک به ۸۰۰ هکتار از این منطقه آتش گرفت. منطقه خائیز بالغ بر ۳۳ هزار و ۳۸۵ هکتار مساحت دارد و در دی‌ماه ۱۳۷۷ در ردیف مناطق حفاظت‌شده ایران قرار گرفت. پوشش گیاهی منطقه بلوط، کلخنگ، بادام وحشی، ارژن، خوشک، گون، گیاهان دارویی و گونه‌هایی از خانواده گندمیان است و گونه‌های جانوری آن کل و بز، گرگ، کفتار، شغال، روباه، تشی، کاراکال، پلنگ و پرندگانی از جمله کبک، تیهو، بحری و دلیجه است. شاخص‌ترین گونه جانوری خائیز کل و بز است و این منطقه از مطلوب‌ترین زیستگاه‌های کل و بز ایران به‌شمار می‌رود.

پیش از این آتش جنگل و مراتع گچساران را در برگرفت و مهار آن تا چند روز طول کشید.