احمد وحيدی، وزير دفاع جمهوری اسلامی گفت هواپيمای بدون سرنشين آمريکا وارد خاک ايران شده بود و با اقدام نيروهای مسلح مجبور به فرار شد.

به ‌گزارش منابع خبری ايران، احمد وحيدی، وزير دفاع ايران امروز جمعه ۱۹ آبان‌ماه حمله اين کشور به هواپيمای بدون سرنشين آمريکا را تأييد کرد.

وحيدی گفت: “هفته گذشته يک فروند هواپيمای ناشناس به فضای فوقانی دريای سرزمينی جمهوری اسلامی ايران در منطقه خليج فارس وارد شد که با اقدام به‌هنگام هوشمندانه و قاطع نيروهای مسلح جمهوری اسلامی ايران مجبور به فرار شد.”

پنتاگون شب گذشته اعلام کرد که در روز ۱۱ آبان‌ماه (يکم نوامبر) نيروی هوايی ايران چندين بار به سوی هواپيمای غيرمسلح بدون سرنشين آمريکا بر فراز خليج فارس آتش گشوده است.

جرج ليتل، سخنگوی وزارت دفاع آمريکا در مورد حمله هوايی ايران گفت هواپيمای بدون سرنشين آمريکا در يک عمليات شناسايی عادی بود و هنگامی که توسط دو جنگنده اس‌يو ـ ۲۵ ايران مورد حمله قرار گرفت نزديک به ۱۶ مايل دريايی (تقريبا ٣٠ کيلومتر) با مرز دريايی ايران فاصله داشت.

محمدصالح جوکار، عضو کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی: شليک به هواپيمای بدون سرنشين آمريکا در خليج فارس به دليل تجاوز به حريم هوايی جمهوری اسلامی ايران بوده است

سخنگوی وزارت دفاع آمريکا افزود: “هواپيمای ما هرگز به حريم هوايی ايران وارد نشد و در حريم هوايی بين‌المللی بود. حد بين‌المللی فاصله از مرزها ۱۲ مايل دريايی (نزديک به ۲۲ کيلومتر) در امتداد ساحلی است و هواپيمای ما هرگز اين حد را رد نکرده بود.”

باراک اوباما، رئيس جمهوری آمريکا و لئون پانه‌تا، وزير دفاع اين کشور بلافاصله از اين حمله که در ساعت چهار و ۵۰ دقيقه در سواحل شرقی رخ داد، آگاه شدند.

به‌گفته وزارت دفاع آمريکا در اين حمله به هواپيمای بدون سرنشين آمريکا آسيبی نرسيده است.

وزير دفاع ايران ضمن بيان اينکه ايران به‌دليل “تجربه و سابقه‌های قبلی” همه تحرکات را زير نظر دارد، گفت: “جمهوری اسلامی ايران با استفاده از همه ظرفيت‌های ذی‌ربط از جمله مراجع ذی‌صلاح بين‌المللی موضوع را در دست پيگيری دارد.”

همچنين مسعود جزايری، معاون فرهنگی و تبليغات دفاعی ستاد کل نيروهای مسلح ايران نيز در اين‌باره گفت: “چنانچه هرگونه پرنده بيگانه‌ای بخواهد وارد فضای کشورمان شود نيروهای مسلح ما با آن برخورد خواهند کرد.”

محمدصالح جوکار، عضو کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی نيز گفت: “شليک به هواپيمای بدون سرنشين آمريکا در خليج فارس به دليل تجاوز به حريم هوايی جمهوری اسلامی ايران بوده است.”

وی افزود: “هواپيمای بدون سرنشين ‌آمريکا با قصد جمع‌آوری اطلاعات وارد حريم هوايی کشورمان شده بود چرا که هيچگونه توجيهی برای حضور در حريم هوايی قانونی ايران را ندارند.”

روز يکشنبه ۱۳ آذرماه سال گذشته (چهارم دسامبر ۲۰۱۱) نيز مقامات نظامی ايران اعلام کردند نيروهای مسلح اين کشور يک هواپيمای بدون سرنشين آمريکا را در کاشمر و در فاصله ۲۲۵ کيلومتری مرز افغانستان توانسته‌اند به زمين بنشانند.

با وجود درخواست‌های مقامات آمريکايی، از جمله باراک اوباما برای بازگرداندن اين هواپيما به آمريکا ايران اين هواپيمای بدون سرنشين را به آمريکا پس نداد و از طريق آن به اطلاعاتی از اين وسيله هوايی نيز دست يافت.