نیلوفر بیانی، عضو موسسه حیات وحش پارسیان از سوی دادگاه انقلاب به ۱۰ سال زندان و «رد مال» محکوم شده است. غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه، جرم انتسابی به این فعال محیط زیست را «همکاری با دولت متخاصم آمریکا» اعلام کرد. بیانی اما در نامه‌های چندگانه فاش کرده است که برای اعتراف اجباری تحت شکنجه و آزار جنسی و جسمی و روحی قرار داشته و حکم صادر شده بر مبنای آن اعتراف‌های اجباری است. معاون اول رئیس جمهوری ایران می‌گوید از این موضوع بی‌اطلاع است.

نیلوفر بیانی، کارشناس موسسه حیات وحش پارسیان از شکنجه و آزار روانی و جنسی خود در بازداشتگاه اطلاعات سپاه پرده برداشت. او زمستان ۱۳۹۶ به همراه شمار دیگری از فعالان محیط زیست دستگیر و در دادگاه به ۱۰ سال زندان محکوم شد.

سه‌شنبه ۲۹ بهمن پس از آنکه سخنگوی قوه قضاییه حکم فعالان محیط زیست که از دو سال قبل دستگیر و زندانی بودند را اعلام کرد، وب‌سایت «بی‌بی‌سی فارسی» بخش‌هایی از نامه‌ها و نوشته‌های نیلوفر بیانی، متهم ردیف دوم این پرونده را فاش کرد.

بیانی در این نامه‌ها از آزار جنسی و روحی بازجویان در هنگام بازداشتش پرده برداشته و نوشته بود که بازجویان اطلاعات سپاه در حدود ۱۲۰۰ ساعت بازجویی به منظور گرفتن اعتراف اجباری و ساختگی برای گرفتن اعترافات ساختگی، او را تحت «شدیدترین شکنجه های روحی و روانی، تهدید به شکنجه فیزیکی و تهدیدهای جنسی» قرار داده‌اند.

چهارشنبه ۳۰ بهمن، یک روز پس از افشای این نامه‌ها، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری ایران گفت که «در جریان این موضوع نیست» و «نامه را ندیده است».

او اما قول داد یکشنبه آینده موضوع را در هیأت دولت مطرح کند و «اگر لازم باشد افرادی را مامور کند تا با رئیس قوه قضاییه گفت‌وگو کنند».

بیانی ۱۷ بهمن سال گذشته در جلسه دادگاه هم فاش کرده بود که در بازداشتگاه او را به تزریق آمپول هوا تهدید کرده‌اند. او همچنین در نامه‌‌هایی جداگانه به علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و رئیس پیشین قوه قضاییه از شکنجه و آزار جنسی خودش در دوره بازداشت پرده برداشته بود.

دادگاه  تجدید نظر نیلوفر بیانی را به ۱۰ سال زندان و رد وجوه دریافتی از دولت آمریکا محکوم کرد. در کنار او مراد طاهباز نیز به ۱۰ سال زندان و رد مال دریافتی از دولت آمریکا محکوم شده است.

هومن جوکار و طاهر قدیریان هر یک به ۸ سال حبس، سام رجبی و حمیده (سپیده) کاشانی هر کدام به ۶ سال حبس محکوم شدند. این دادگاه امیرحسین خالقی را  به جرم «جاسوسی» به تحمل ۶ سال حبس و عبدالرضا کوهپایه را به جرم «اجتماع و تبانی به قصد ضربه زدن به کشور» به تحمل ۴ سال حبس محکوم کرده است.

فعالان محیط زیست بهمن و اسفند ۱۳۹۶ دستگیر شدند. کاووس سیدامامی، یکی از بازداشت شدگان این پرونده، در زندان جان باخت. مسئولان قوه قضاییه و سازمان زندان‌ها مدعی شدند که او در زندان خودکشی کرده است. خانواده سیدامامی این موضوع را رد کرده‌اند و خواستار تحقیق مستقل در باره علت مرگ او شدند. دستگاه قضایی اما از انجام هرگونه تحقیق مستقل جلوگیری می‌کند.


در همین زمینه: