جسد ۱۳ تن، شامل ۱۰ پناهجوی افغان و سه پناهجوی کرد، در کوهستان‌های برفی مرز ترکیه و ایران پیدا شده است. مقام‌های محلی گفته اند که به دلیل شرایط بد آب‌وهوایی فعلاً قادر نیستند که خود را به منطقه برسانند. سخنگوی کمیسیون مهاجران و پناهجویان «حزب دموکراتیک خلق‌ها» (ه د پ) ایران و ترکیه را مسئول مرگ این پناهجویان دانست.

مناطق کوهستانی برفی در استان وان/ عکس از Tadeáš Gregor/ فوریه 2019

بنا به گزارش روزنامه محلی وان،  ۱۳ پناهجوی دیگر جمعه ۸ فوریه/ ۱۹ بهمن بعد از عبور از مرز ایران در نزدیکی چالدران در استان وان ترکیه به خاطر شدت برودت هوا جان سپردند.

این روزنامه همچنین نوشت که ده نفر از قربانیان افغانستانی و سه تن دیگر از کردهای سوریه و اهل کوبانی بوده اند.

دفتر فرماندار وان بعد از انتشار این گزارش در بیانیه‌ای اعلام کرد که خبر کشته شدن مهاجران «غیرقانونی» بر اثر سرما به دست مقامات محلی رسیده اما به خاطر شرایط بد آب‌وهوایی در منطقه و احتمال بروز بهمن نتوانسته‌اند خود را به منطقه برسانند.

در این بیانیه همچنین آمده است که دفتر فرمانداری مقامات نظامی و حقوقی را از این اتفاق مطلع کرده است، و آنها بعد از عادی شدن شرایط آب‌وهوایی به این موضوع رسیدگی خواهد کرد.

فرمانداری وان همچنین گفته است که مقامات ایران در جریان این اتفاق قرار گرفته اند و تلاش‌هایی برای کسب اطلاع بیشتر صورت می‌گیرد.

به گفته مرات ملت، رئیس دفتر انجمن حقوق بشر در استان وان، هر سال ده‌ها نفر در نزدیکی مرزهای ترکیه کشته می‌شوند.

مرات ملت در این‌باره گفت: «آنها امید خود را از دست داده اند. از همه می‌خواهم حساسیت نشان دهند. هر کس باید وظایف خود را هر چه زودتر انجام دهد.» او همچنین بر رسیدگی هر چه سریعتر به وضعیت اجساد تاکید کرد.

سخنگوی کمیسیون مهاجران و پناهجویان حزب دموکراتیک خلق‌ها این اتفاق را «شرمی برای انسانیت» خواند.

او گفت: «در اصل دولت‌های ایران و ترکیه مسئول مرگ این افراد هستند.»

با وجود سخت‌تر شدن شرایط مهاجرت به اروپا و بسته شدن مرزها، هر سال تعداد زیادی از افغانستان، ایران، عراق و سوریه تلاش می‌کنند خود را از راه ترکیه به اروپا برسانند.

پناهجویانی که از ایران قصد ورود به ترکیه را دارند ناچارند از مرزهای مناطق کوهستانی ترکیه عبور کنند، که اغلب صعب‌العبور هستند و در فصل زمستان خطر سرمازدگی وجود دارد.

نهادهای حقوق بشری از افزایش شمار پناهجویان افغانستانی، ایرانی و سوری در ترکیه خبر می‌دهند. این پناهجویان که اغلب از جنگ و خشونت گریزانند در ترکیه با انواع خشونت‌ها و برخوردهای نامناسب مقامات مواجه می‌شوند.


در همین زمینه: