تأثیرات منفی شیوع بیماری کرونا بر اقتصاد جهانی ادامه دارد. روز پنجشنبه قیمت نفت دو درصد کاهش یافت که در سه ماه گذشته بیسابقه است. اوپک ممکن است نشست خود را زودتر برگزار کند.
پنجشنبه ۱۰ بهمن / ۳۰ ژانویه بهای نفت برنت با ۱,۲۰ دلار معادل دو درصد کاهش، به ۵۸,۶۱ دلار در هر بشکه رسید. در آغاز روز این میزان به ۵۸,۱۷ دلار در هر بشکه رسید که کمترین قیمت از ۱۵ اکتبر گذشته تا کنون است.
بهای نفت آمریکا با ۱,۲۱ دلار یا ۲,۳ درصد کاهش به ۵۲,۱۲ دلار در هر بشکه رسید که این پایینترین قیمت از ۱۰ اکتبر است که به ۵۱,۹۲ دلار در هر بشکه رسیده بود.
قیمت نفت پیش از ریزش سنگین آن با اقدام سرمایهگذاران در ارزیابی خسارتهای شیوع ویروس کرونا به رشد اقتصادی و تقاضا برای نفت، در روزهای اخیر کم و بیش ثابت بود. اما اکنون افزایش تلفات این ویروس و گسترش آن در سراسر جهان بار دیگر اوضاع را هشداردهنده کرده و در نتیجه باعث سقوط شدید بورسهای آسیایی شده است.
روز پنجشنبه شمار افرادی که به این ویروس آلوده شدهاند از هشت هزار و ۱۰۰ نفر در جهان گذشت و از کل مبتلایان به ویروس نوع سارس در سالهای ۲۰۰۲-۲۰۰۳ بیشتر شده و ضربه بزرگی به دومین اقتصاد بزرگ جهان وارد میکند.
کشورهای مختلف در روز پنجشنبه برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا که منجر به کشته شدن ۱۷۰ نفر شده است، اقدام به جداسازی صدها شهروند تخلیه شده از شهر ووهان چین کردند.
جفری هالی، تحلیلگر ارشد شرکت اواندا میگوید شیوع ویروس ووهان و تأثیر اقتصادی آن در آسیا که موتور رشد اقتصاد جهان بهشمار میرود، حساسترین موضوع پیش روی بازارهای نفت است و در چنین شرایطی هرگونه افزایش قیمت نفت برای مدت کوتاهی خواهد بود.
شمار فزاینده تلفات ناشی از ویروس کرونا و شیوع آن موجب شده است که سهامهای بورس در سراسر جهان سقوط کنند. این ویروس سیاستگذاران را که هنوز هم درگیر تأثیر جنگ تجاری چین و آمریکا هستند نسبت به سقوط بیشتر سهامها نگران کرده است.
روز پنجشنبه، ماسایوشی آمامیا، معاون رئیس بانک ژاپن اعلام کرد که حضور گسترده چین در اقتصاد جهانی باید در ارزیابی تأثیر شیوع این ویروس بر رشد جهانی مورد توجه قرار گیرد.
کمیته اضطراری سازمان جهانی بهداشت روز پنجشنبه نشست دیگری برای بررسی اعلام وضعیت اضطراری جهان در مورد گسترش سریع بیماری جدید برگزار میکند.
شرکتهای بزرگ چندملیتی در چین در حال بسته شدن هستند و شرکتهای هواپیمایی در سراسر جهان پروازهای مستقیم خود به این کشور را به حالت تعلیق درآورده و یا کاهش میدهند.
چهار منبع از اوپک و کشورهای همپیمانش به رویترز گفتند که عربستان سعودی پس از کاهش اخیر قیمت نفت، گفتوگو در مورد تغییر تاریخ برگزاری نشست اوپک از ماه مارس به اوایل ماه فوریه را آغاز کرده است.
منابع اوپک و کشورهای همپیمانش گفتند که هیچ تصمیم نهایی درباره تاریخ جدید این نشست اتخاذ نشده است و هنوز تمامی اعضای اوپک در اینباره نظری ندادهاند. آنها گفتند ایران احتمالاً با این اقدام مخالف است.
بیشتر بخوانید: