آژانس بين‌المللی انرژی در گزارش ماهانه خود از افزايش صادرات نفت خام ايران در ماه اوت و عبور دوباره از مرز يک ميليون بشکه در روز خبر داد.

بر اساس اين گزارش که امروز ۱۲ سپتامبر (۲۲ شهريور) منتشر شده است، صادرات نفت خام ايران در ماه اوت ۱.۱ ميليون بشکه در روز بوده که به نسبت ماه ژوئيه جهش داشته است.

در ماه ژوئيه صادرات نفت خام ايران به زير يک ميليون بشکه در روز رسيد که در اين سال‌ها بی‌سابقه بوده است.

اما آژانس بين‌المللی انرژی اين افزايش صادرات نفت ايران را “موقتی” می‌داند چرا که ايالات متحده و اتحاديه اروپا قصد تشديد تحريم‌های ايران را در رابطه با برنامه هسته‌ای آن دارند.

تحريم‌ها باعث شده است توليد نفت ايران به ۲.۸۵ ميليون بشکه در روز برسد که اين ميزان به نسبت اواخر سال قبل کاهشی در حدود ۶۵۰ هزار بشکه در روز داشته است

اين گزارش می‌افزايد که تحريم‌ها باعث شده است توليد نفت ايران به ۲.۸۵ ميليون بشکه در روز برسد که اين ميزان به نسبت اواخر سال قبل کاهشی در حدود ۶۵۰ هزار بشکه در روز داشته است.

اين مسئله باعث تحولاتی نيز در بازار جهانی نفت شده است به طوری که اکنون روزی يک ميليون بشکه از ذخاير نفتی برای جبران کمبود نفت مورد نياز جهان برداشت می‌شود.

افزايش بهای نفت نيز از تبعات ديگر آن محسوب می‌شود چنان‌چه در اواسط ماه اوت قيمت نفت از بشکه‌ای ۱۱۵ دلار به حدود ۱۱۷ دلار رسيد.

مجموع اين رويدادها وزيران اقتصاد کشورهای گروه هفت را ماه گذشته وادار کرد که از صادرکنندگان نفت بخواهند توليد خود را افزايش دهند.

آژانس بين‌المللی انرژی همچنين در گزارش خود نوشت، از تحريم‌های ايران کشورهای بسياری حمايت کردند که در اين حد قابل پيش‌بينی نبود. اگرچه واردات نفت ايران در ماه گذشته به کشورهای ژاپن و هند افزايش يافت، اما اين افزايش می‌تواند موقتی باشد.

ژاپن و هند طرح بيمه دولتی نفتکش‌های حامل نفت ايران را اجرا کردند و ايران نيز خود به بيمه اين نفتکش‌ها پرداخت که اين مسائل می‌تواند توجيهی برای افزايش صادرات نفت ايران باشد، اما اتحاديه اروپا و ايالات متحده در صدد تصويب تحريم‌های شديتری هستند که می‌تواند بار ديگر بر صادرات نفت ايران تأثير بگذارد.