در ادامه هفته‌ها دعوای دولت و قوه قضائیه بر سر کارزار مبارزه با فساد ابراهیم رئیسی ــ رئیس دستگاه قضائی ــ، حالا وزیر اطلاعات دولت گفته است که «با مفاسد کلان اقتصادی بدون اغماض برخورد می‌کنیم» اما کارزار ضدفساد در حال «سیاه‌نمایی» است.

محمود علوی، وزیر اطلاعات

محمود علوی چهارشنبه ۱۱ دی در جمع ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز از رویکرد سخت‌گیرانه وزارت اطلاعات نسبت به «مفاسد کلان اقتصادی» خبر داد اما در عین حال تأکید کرد:

«در کنار اینگونه اقدامات از تولیدکنندگانی که دچار خطاهای احتمالی می‌شوند دست‌گیری می‌کنیم چرا که به فرمایش مقام معظم رهبری (مدظله العالی) تولیدکنندگان رزمندگان جنگ اقتصادی با دشمن هستند.»

علوی به انتقاد از کارزار ضدفساد قوه قضائیه پرداخت و گفت: « تبلیغات کنونی وجود فساد با شرایط واقعی متفاوت است و آنچنان بر طبل فساد می‌کوبیم و از مبارزه با فساد استفاده سوء می‌کنند جامعه را دچار سیاه نمائی می‌کند. ترویج ناامنی اقتصادی در فضای جامعه موجب کاهش اهتمام سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان به فعالیت‌های اقتصادی می‌شود.»

چندی پیش حسن روحانی، رئیس دولت ‌جمهوری اسلامی ۱۹ آبان در سفر استانی به یزد مبارزه با فساد قوه قضائیه را «نمایشی» خوانده بود و گفته بود دستگاه قضائی جمهوری اسلامی با «فسادهای میلیاردی» برخورد نمی‌کند. او از قوه قضائیه خواست تا «مبارزه با فساد میلیارد دلاری را به مردم توضیح دهد». روحانی همچنین از دادستان‌ها خواست در برخورد با فساد «نترستند» و «به این جناح و آن جناح نگاه نکنند».

روحانی همچنین برگزاری دادگاه‌های مبارزه با فساد مالی را «تبلیغی» دانست و بدون این‌که نامی را افشاء کند، با اشاره تلویحی به پرونده بابک زنجانی از قوه قضائیه پرسید: «آن دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار کجا رفته است؟»

این سخنان روحانی با واکنش مقام‌های ارشد قوه قضائیه روبه‌رو شد. ابراهیم رئیسی ۲۰ آبان در پاسخی تلویحی به رئیس‌جمهوری درباره کارزار ضد فساد گفت: «امروز مسئله فساد برای همه رنج‌آور شده است و دستگاه قضا مصمم است این کار را دنبال کند… امروز هر کس دانسته یا نادانسته، خواسته یا ناخواسته، وحدت را مخدوش کند، در جهت راهبرد دشمن حرکت کرده است»

موسی غضنفرآبادی، رئیس دادگاه‌های انقلاب اسلامی هم در پاسخ به روحانی او را به احساس نگرانی از برخورد قوه قضائیه با مفسدان اقتصادی متهم کرد و گفت: «ما انتظار داشتیم آقای رئیس‌جمهور نیز همچون عموم مردم از اقدامات قوه قضائیه در برخورد با مفاسد خوشحال و خشنود باشد».

حسین فریدون، برادر حسن روحانی به اتهام فساد مالی به زندان محکوم شده است. شبنم نعمت‌زاده، دختر وزیر صنعت،‌ معدن و تجارت دولت نخست او نیز به اتهام احتکار دارو و اخلال در توزیع آن این هفته به ۲۰ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد. برادر معاون اول رئیس‌جمهوری نیز به اتهام فساد مالی در حال محاکمه است.


در همین زمینه: