در یک نشست خبری، فرمانده نیروهای آمریکایی در افغانستان تایید کرد که در طول یک سال گذشته تعداد این نیروها حدود دو هزار نفر کاهش پیدا کرده و آمریکا دارد تعداد نیروهایش در افغانستان را به تدریج کم می‌کند.

نیروهای ارتش آمریکا در افغانستان – منبع: ارتش آمریکا

به گزارش نیویورک تایمز، ژنرال آستین اسکات میلر، فرمانده نیروهای آمریکایی مستقر در افغانستان روز دوشنبه ۱۲ اکتبر / ۲۹ مهر به خبرنگاران گفت که تعداد این نیروها در یک سال گذشته کاهش یافته و به حدود ۱۳ تا ۱۲ هزار نفر رسیده است – این یعنی خروج دو هزار نیرو در یک سال گذشته.

نیویورک‌تایمز خروج این نیروها را «بی‌سروصدا» توصیف کرده است.

مقامات نظامی افغانستانی و آمریکایی به شرط بی‌نام ماندن به نیویورک تایمز گفته‌اند که برنامه خروج نیرو‌ها ادامه‌دار خواهد بود، تا اینکه تعداد نیروهای آمریکایی مستقر در افغانستان به هشت هزار و ۶۰۰ نفر برسد. این تعداد نیرو برابر است با رقمی که در پیش‌نویس توافق اول آمریکا با طالبان در مورد خروج تدریجی نیروهای آمریکایی از افغانستان در نظر گرفته شده بود. این پیش‌نویس درست قبل از اینکه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا برنامه مذاکرات صلح با طالبان را به حالت تعلیق در بیاورد نوشته شده بود، اما امضاء نشد.

دونالد ترامپ هم در برنامه “آمریکا اول” خود و هم در رابطه با جنگ‌های خاورمیانه بارها گفته است که میل نیست نیروهای آمریکایی را درگیر جنگ‌های پر هزینه کند. اما تعداد نیروهای آمریکایی و ناتو در افغانستان و کاهش این نیروها از مطالبات طالبان بوده و اکنون این کاهش بدون استفاده از آن به عنوان اهرمی در معامله با طالبان در حال صورت گرفتن است.

طالبان در مذاکرات صلح بارها این مطالبه را که نیروهای خارجی باید به طور کامل از افغانستان خارج شوند بیان کرده‌اند.

در افغانستان، آنهایی که علیه طالبان جنگیده‌اند معتقدند که حضور نیروهای آمریکایی برای ادامه این مبارزه حتی بعد از هر نوع توافق ضروری است و خروج این نیروها می‌تواند امنیت افغانستان را با قدرت گرفتن نظامی طالبان به خطر بیندازد.

در مورد وضعیت فعلی نیروهای ایالات متحده آمریکا در افغانستان، اگرچه دستور رسمی خروج نیروها صادر نشده است، روند جایگزینی آنها به حالت تعلیق در آمده و سربازانی را که به خانه بر می‌گردند، با سربازان جدید جایگزین نمی‌کنند.

یک مقام بلندپایه افغانستان به نیویورک تایمز گفته است که دولت افغانستان با این سیاست برای کاهش نیروهای آمریکایی همراه است اما به جزئیات این توافق اشاره‌ای نکرده است.

خبر کاهش نیروهای آمریکایی در افغانستان در حالی تأیید شده که مارک اسپر، وزیر خارجه ایالات متحده به کابل رفته است. او هدف این سفر را دست یافتن به یک توافق سیاسی اعلام کرده است.

در گفت‌وگو‌هایش با خبرنگاران اسپر به رقم ۸۶۰۰ نیروی آمریکایی در افغانستان در رابطه با توافق با طالبان اشاره کرده و گفته است که که این تعداد نیرو برای مبارزه با تروریسم و حفظ امنیت افغانستان کافی است.

نیویورک تایمز نوشته است که دونالد ترامپ در یک سال گذشته از تلاش‌های سیاسی دیپلمات‌های آمریکایی برای چانه زنی با طالبان و استفاده از تعداد نیروهای آمریکایی به عنوان اهرم چانه زنی ناامید شده است.


در همین زمینه: