رهبر جمهوری اسلامی در دیدار با اعضای هیأت دولت و رئیس جمهوری دو اولویت تعیین کرد: اقتصاد بر مبنای قطع وابستگی به نفت و فرهنگ بر مبنای ضرورت رعایت حجاب تحمیلی به زنان، به ویژه بر زنان شاغل از طریق مدیران دستگاههای دولتی. خامنهای از دولت روحانی خواست که در دو سال باقیمانده حمایت از بنگاههای اقتصادی کوچک و متوسط را در دستور کار قرار دهد.
سید علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی در سخنانی که چهارشنبه ۳۰ مرداد در دیدار به اعضای هیأت دولت و حسن روحانی، رئیس جمهوری ایراد کرد «اقتصاد» و «فرهنگ» را دو اولویت اصلی ایران در دوره کنونی دانست. خامنهای با اشاره به تأثیر بحران اقتصادی بر معیشت طبقات ضعیف و متوسط جامعه بر تولید داخلی تأکید کرد:
«البته بهدست آوردن و چرخاندن کلید در قفل مشکلات اقتصادی آسان نیست اما باید این کار را انجام داد.»
«قطع وابستگی به صادرات نفت خام»، «توجه به پیشرانهای اقتصادی که میتوانند موتور محرکه دیگر بخشها قرار گیرند» و «ضرورت تغییر نگاه مسئولان و دستگاهها به تولیدکنندگان.» نسخهای بود که رهبر جمهوری اسلامی برای اقتصاد ناتوان ایران تجویز کرد. خامنهای در جزئیات، دورنمای اقتصادی مطلبوبش را به این شکل توصیف کرد:
تبدیل نفت خام به فرآوردههای مختلف از طریق ساخت پالایشگاههای بیشتر در ایران، توجه به بخشهای پیشران مسکن، کشاورزی، خودرو، لوازم خانگی و همچنین اقتصاد دانشبنیان از طریق حمایت دولت از بنگاههای متوسط و کوچک. خامنهای گفت:
«این نگاه ویژه، رکن اصلی در اقتصاد مقاومتی است که همه مسئولان آن را پسندیدهاند و قول اجرا دادهاند که البته کارهایی هم شده است. اگر به نکات گفته شده اهتمام جدی شود، تحریمها واقعاً به فرصت تبدیل میشود.»
توصیه رهبر جمهوری اسلامی به این معناست که دولت با فاصله گرفتن از چندجانبهگرایی، حمایتگری اقتصادی پیشه کند و زمینه را برای جهاد دانشگاهی و اقتصاد محلی فراهم آورد. خروج آمریکا از برجام و کاهش چشمگیر سرمایهگذاری کشورهای غربی در ایران زمینه مناسبی برای توصیه اقتصادی خامنهای فراهم آورده است. خامنهای هشدار داد:
«نظر اسلام، صِرفِ ثروتمند شدن کشور، مطلوب نیست. وگرنه مانند کشورهای پیشرفتهای مثل آمریکا میشویم که طبقات ضعیف همچنان مشکلات عمیقی دارند.»
از نظر فرهنگی، خامنهای با تأکید ویژه بر حجاب گفت:
«حجاب یک حکم شرعی و یک مسئله قانونی است و در این زمینه باید در درجه اول دستگاههای دولتی و حکومتی و مدیران آنها مراقبت کنند تا براساس قانون عمل شود.»
رهبر جمهوری اسلامی رعایت موازین دینی و ظواهر مذهبی را از جانب مدیران در بدنه دستگاهها تأثیرگذار دانست. سختگیری بر زنان شاغل و تحصیلکرده در دستگاهها و شرکتها مبتنی بر الگوی سالهای دهه جنگ. خامنهای گفت:
«پیشرفت در حرکت دینی به پیشرفت مادی هم کمک میکند.»
رئیس جمهوری اسلامی در سخنانی که در حضور خامنهای ایراد کرد، با یادآوری زلزله کرمانشاه و سیل سراسری در دو سال پیاپی، اعلام کرد بهرغم تحریمها، ایران در ذخیره و تأمین کالاهای اساسی در شرایط خوب و اطمینانبخشی قرار دارد. روحانی در سال ۹۲ در نخستین دوره ریاست جمهوریاش گفته بود که در روز تشکیل دولتش ایران فقط برای ۱۸ روز ذخیره گندم داشت. یادآوری دیگری برای رهبر جمهوری اسلامی.
بیشتر بخوانید:
متوجه میشوید که چگونه چپاولگران و جنایتگران همچون کودکانی درجمع پدربزرگشان حضوردارند و نه مردمی دراین نمایش حضور دارند و نه سئوالی مطرح میشود…بلکه فقط یک نفر همچنان خدا وحی بر مردمان ایران صادر می کند و هشتاد میلیون مردم هم با بشنوند و مطیع باشند و طبق وحی این خدا عمل کنند…متوجه میشوید که کلمه وجمله های درمورد چپاولگران حکومتی وحتی آنهائیکه که به فساد متهم شده اند گفته نمیشود؟ فقط آنچه مردم بدون چون چرا باید بپذیرند گفته میشود؟ ازگرانی ها و کمبود های کالاهای اساسی و بیکاری ها و فقروزجر اقتصادی و دستگیرهای فله ای و زندان نشین کردن طویل المدت بسیاری جمله ای گفته نمیشود؟ دلیلش روشن است زیرا ضحاک عباردوش وحکومتش اکثریت مردم ایران بدرستی ارزیابی کرده اند که هیچ خطری ازجانب آنها تهدیدشان نمی کند وهرآنچه برآنها روا کنند همچون آبی هائی است که برروی شن ها ریخته میشود و محو میشود واثری ندارد…باید دانست که همین تعداد نفرات هستند که تمامی فاجعه ها برمردم و کشورایران مسبب شدند و میشوند
حقیقتگو / 21 August 2019
بسیار پر بار… تشکر
مسیح / 22 August 2019