موسیقی خیابانی هنری است که از دیرباز در فرهنگ شرق جایگاهی ویژه داشته و در ایران باوجود محدودیتها طی چند دهه گذشته به حیات خود ادامه داده است.
سختگیریهایی که دراین زمینه از سوی حکومت به ویژه در مورد زنان خواننده اعمال میشود، موجب شده تا بسیاری از هنرمندان در کشور همسایه، ترکیه به اجرای موسیقی خیابانی بپردازند. مورد تکخوانی نگار معظم، ۲۷ اردیبهشت در ابیانه که به پیگرد قضائی او انجامید، یکی از آخرین نمونهها است.
بیکاری و شرایط بد اقتصادی از دیگر دلایلی است که برخی از نوازندگان و خوانندگان ایرانی را به ترکیه میکشاند؛ کسانی که به دلیل شرایط سرکوب در ایران راه ورود به بازار حرفهای موسیقی را نیافتند و مجبورند با آغاز از خیابانها در ترکیه، برای ورود به موسیقی حرفهای تلاش طاقتفرسایی بکنند.
🔘 «زمانه» در گفتوگو با سه خواننده و نوازنده ایرانی در استانبول ترکیه به چگونگی فعالیت آنها در زمینه اجرای موسیقی و زندگی در ترکیه پرداخته است.در سومین قسمت از این مجموعه با «کوروش توکلی» آشنا میشویم. توکلی از ۱۳۷۷ به نواختن ساز گیتار مشغول است و از دانشگاه سوره در مقطع کارشناسی فارغ التحصیل شده. او به گفته خودش تا به حال بیش از صد اجرای رسمی و غیر رسمی با گروهش به نام ویرا در ایران داشته، بیش از ۱۳ موسیقی فیلم ساخته، و در زمینه تهیهکنندگی موسیقی فعال بوده است. حضور او در ترکیه پیش از هرچیز به گفته خودش جستجوی راهی برای ورود به بازار حرفهای موسیقی است. |