تهمینه میلانی، فیلم‌ساز نام آشنای ایرانی، ۱۶ شهریور ۹۷ در گالری «ایوان» مجموعه‌ای از نقاشی‌هایش را در نمایشگاهی به نام «فیلم‌هایی که نساختم» به نمایش عمومی گذاشت. در همان اولین روزهای معرفی و تبلیغ نمایشگاه، تعدادی از هنرمندان و نقاشان با انتقاد از آثار ارائه شده در این نمایشگاه و با هشتگ «گالری جای شما نیست» نسبت به برگزاری نمایشگاه اعتراض کردند. در روز افتتاحیه، تعدادی از دانشجویان رشته هنر در نمایشگاه شرکت و از کپی‌برداری نقاشی‌های تهمینه میلامی از آثار هنرمندان دیگر انتقاد کردند. در نهایت تنها دو روز پس از گشایش نمایشگاه بود که به اتهام نسخه‌برداری از آثار دیگر هنرمندان، این نماشگاه تعطیل شد.


یکی از دانشجویان منتقد به برپایی این نمایشگاه، مهیار بهرام‌اصل بود که در مصاحبه‌ای که به صورت زنده از اینتساگرامش برای دیگر دوستانش پخش می‌شد، از تهمینه میلانی در مورد دغدغه‌اش برای ورود به دنیای نقاشی پرسید. پرسش‌های او اما با واکنش تهمینه میلانی روبه‌رو شد.

🔘 مهیار بهرام‌اصل، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته نقاشی در این مورد به زمانه می‌گوید:
«من برای افتتاحیه نمایشگاه خانم میلانی رفته بودم. تعدادی از دوستان و دانشجویان رشته هنر از من خواسته بودند تا سوالات آنها در مورد نمایشگاه و نقاشی‌ها را از خانم میلانی بپرسم و من هم سعی کردم به صورت لایو اینستاگرامی با ایشان گفت‌وگو کنم. از ایشان پرسیدم دغدغه شما برای آمدن به عرصه نقاشی چیست؟ چطور است که شما یک سال فیلم‌ می‌سازید، سال دیگر نمایشگاه عکاسی برگزار می‌کنید و سال بعدش هم نمایشگاه نقاشی برگزار می‌کنید؟ کسی که این کار را انجام می‌دهد می‌داند که یک مشکلی این وسط هست. اما جوابی که شنیدم “برو بابا” بود.»
  گفت‌و‌گو با مهیار بهرام‌اصل را بشنوید:

مهیار بهرام‌اصل در شرح چگونگی اطلاع از کپی بودن آثار خانم میلانی می‌گوید: ابتدا یکی از آثار خانم تهمینه میلانی مورد توجه قرار گرفت. طرحی که از ماهی‌سیاه کوچولو، اثر فرشید مثقالی، تصویرگر کتاب‌های کودک و نوجوان کپی‌برداری شده بود. پس از برگزاری نمایشگاه‌ و مشخص شدن نقاشی‌ها، افشین پرورش، روزنامه‌نگار حوزه فرهنگ و هنر، اغلب آثاری که تهمینه میلانی از روی آنها کپی‌برداری کرده بود را پیدا و در مورد آن‌ها دست به افشاگری زد.

بعد از بسته شدن نمایشگاه نقاشی، به دلیل آن‌چه تهمینه میلانی «تهدید» می‌نامید، از مهیار بهرام‌اصل به دادگاه شکایت کرد. بعد از چند جلسه دادگاه، بهرام‌اصل از این اتهام تبرئه شد، اما به دلیل توهین، دادگاه او را به ۳۵ ضربه شلاق تعلیقی محکوم کرد. حرف‌های مهیار بهرام‌اصل که در دادگاه توهین تلقی شده و محکومیت برای او را در پی داشت، دو جمله‌ با این محتواست: «دهنشون سرویس شد» و «خام‌دستی کودکان».

مهیار بهرام‌اصل می‌گوید هدف او تخریب خانم میلانی نبوده، بلکه او معتقد است هنر نباید «حیات خلوت» برخی افراد تلقی شود و آنها به واسطه موقعیت، رانت اسمی و روابطی که دارند در هر جایگاهی قرار بگیرند و فضای مناسب نیز در اختیار آنها قرار بگیرد.

نمونه‌ای از مقایسه نقاشی‌های تهمینه میلانی با آثار اصلی توسط افشین پرورش

یکی از نقاشی‌هایی که در همان زمان بیشتر از همه سروصدا کرد، نقاشی «جِنی میلیهوف» بود که تصویرگر کتاب کودک ساکن اسرائیل است. جنی میلیهوف در اینستاگرامش نسبت به این موضوع واکنش نشان داد و نوشت: «یک فرد مشهور نقاشی من را کپی کرده و آن را می‌فروشد». او حتی بعد از تعطیل شدن نمایشگاه نیز خبر آن را در استوری اینستاگرامش منتشر کرد. تهمینه میلانی به این موضوع واکنش نشان داد و اظهار داشت قصد کپی نداشته، بلکه این نقاشی را بر روی یک استیکر دیده و ناخودآگاهش الهام‌بخش خلق این اثر بوده است.

بالا: نقاشی تهمینه میلانی  پایین: نقاشی جِنی میلیهوف

تهمینه میلانی مجددا در تاریخ ۶ اردیبهشت ۹۸ نمایشگاه دیگری در گالری آریانا به نام «آن دیگری» برگزار کرد. این بار نیز نمایشگاه نقاشی‌های او به دلیل اعتراضات مردمی به کپی‌بردای از آثار دیگر هنرمندان، توسط گالری آریانا بی‌سر و صدا تعطیل شد.
هنرمندانی که آثار آنها توسط تهمینه میلانی نسخه‌بردای شده عبارتند از: فرشید مثقالی، پاسکال کامپیون، پیتر میشِو، جِنی میلیهوف، معصومه مهدی‌زاده، سارا ریچز، جولی گیت، ماتئو آرفانوتی و ریچارد بورلِت.

 تهمینه میلانی در کامنتی در اینستاگرام به صدور حکم ۳۵ ضربه شلاق برای مهیار بهرام‌اصل واکنش نشان داده و نوشته است که این حکم یک ماه پیش اعلام شده و او به دلایل انسانی این خبر را منتشر نکرده است.