در روزهای گذشته بار دیگر ایران شاهد ناآرامی‌های جوی بود. جاری‌شدن سیل، وقوع صاعقه و توفان در شماری از استان‌های ایران ده‌ها کشته و زخمی برجای گذاشته است. رسانه‌های رسمی ایران اما در ارائه شمار روزهای مربوط به این آمار دچار تناقض‌گویی شده‌اند.

صحنه‌ای از توفان جمعه در تهران ــ عکس:‌ تسنیم

به گزارش وب‌سایت خبری «باشگاه خبرنگاران جوان»، پیر حسین کولیوند رئیس سازمان اورژانس ایران شنبه ۱۱ خرداد درباره آسیب‌های ناشی از سیل و صاعقه و توفان در ۷۲ ساعت گذشته گفت:

«از تاریخ هشت لغایت ۱۰ خرداد سوانح جوی (سیل، صاعقه و توفان) در استان‌های اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی، زنجان، خراسان رضوی و جنوبی، چهارمحال بختیاری، اصفهان، کرمانشاه، کردستان، فارس، خوزستان، کرمان، لرستان، مرکزی، کهگیلویه و بویر احمد و گیلان ۳۱ کشته و ۷۱ مصدوم بر جای گذاشت.»

به گفته او، سیل به کشته‌شدن شش تن و مصدومیت ۱۲ تن دیگر انجامیده است. توفان نیز ۳۹ مصدوم بر جای گذاشته است. بیشترین آمار تلفات اما به صاعقه باز می‌گردد که بر اثر آن ۲۵ تن جان‌شان را از دست داده‌ و ۲۹ تن دیگر مصدوم شده‌اند.

اما خبرگزاری تسنیم به نقل از مجتبی خالدی، سخنگوی سازمان اورژانس کشور نقل قول مشابهی را با طول مدت متفاوتی ارائه داد. به گفته خالدی، از ۱۸ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد، یعنی به مدت ۲۳ روز سوانح جوی ۳۱ کشته و ۷۱ مصدوم بر جای گذاشته‌اند.

دیگر رسانه‌ها با نقل قول مشابه از خالدی مدت این حوادث جوی را سه روز اعلام کرده‌اند.

اطلاعات دقیق هنوز مشخص نشده است.

آخرین توفان شدید جمعه ۱۰ خرداد در شرق‌ استان تهران، برخی نقاط خراسان شمالی، خراسان رضوی، شمال غرب استان سمنان،‌ اصفهان، یزد، و خراسان‌جنوبی به وقوع پیوست. سازمان هواشناسی ایران این توفان را «توفان تندری» خوانده بود که با رعدوبرق، وزش باد شدید، و رگبار همراه است.

سیل شدیدی نیز ابتدای سال جاری ۲۵ استان ایران را در نوردید. به گزارش دفتر نمایندگی یونیسف در ایران، سیلاب‌ها ۱۰ میلیون تن را تحت تأثیر قرار داده‌اند، دو میلیون تن از میان آنها در معرض آسیب شدید قرار گرفته‌اند و ۵۰۰ هزار تن نیز آواره شده‌اند.

سیل ابتدای سال جاری دست‌کم ۷۶ تن را به کام مرگ فرستاد.


در همین زمینه: