کیومرث دانشجو، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی، از آغاز مراحل جدید رهاسازی آب‌های چهار سد به دریاچه ارومیه خبر داد.

تراز و مساحت دریاچه ارومیه در هفته‌های اخیر رو به افزایش است ــ عکس: آرشیو

به گزارش خبرگزاری «تسنیم»، وابسته به سپاه پاسداران، کیومرث دانشجو گفت که آب‌های چهار سد، شامل سدهای مخزنی «بوکان»، «سیلوه پیرانشهر»، «ساروق تکاب» و «دریک سلماس»، در سال آبی ۹۷-۹۸ به سمت دریاچه ارومیه سرازیر می‌شوند.

عملیات رهاسازی آبهای این سدها در راستای اجرای مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه و با هماهنگی شرکت مدیریت منابع آب ایران صورت می‌پذیرد.

دانشجو خبر داد که از آغاز اسفندماه سومین مرحله رها‌سازی آب از «سد بوکان» به دریاچه ارومیه آغاز شده و با حداکثر دبی مطمئن از طریق مسیر رودخانه «زرینه‌رود» و «کانال اصلی اتصال زرینه‌رود به سیمینه‌رود» به دریاچه ارومیه سرازیر می‌شود.

در مرحله سوم از رهاسازی آب سد بوکان در دریاچه ارومیه ۱۵۰ میلیون متر مکعب آب این سد منتقل خواهد شد.

دانشجو همچنین از مرحله نخست رهاسازی آب «سد سیلوه پیرانشهر» به دریاچه ارومیه خبر داد که از روز پنج‌شنبه دوم اسفند ماه آغاز شده است. «کانال جلدیان»، «سد چپرآباد»، «رودخانه کانی‌رش» و «رودخانه گدار» مسیرهای انتقال آب سد مخزنی سیلوه به پیکره دریاچه ارومیه هستند.

عملیات رهاسازی «سد ساروق» نیز که از شنبه ۲۷ بهمن سال جاری آغاز شد، همچنان ادامه دارد. رهاسازی آب «سد دریک سلماس» نیز تا سقف ۲۵ میلیون مترمکعب ادامه خواهد یافت.

ستاد احیای دریاچه ارومیه به دستور حسن روحانی، رئیس‌جمهوری در ۱۳۹۲ تشکیل شد. روحانی نخستین نشست کابینه دولت یازدهم را نیز به این موضوع اختصاص داد. اما روند احیای دریاچه ارومیه همواره امیدوارکننده نبوده و در سال‌های اخیر، بارها خبرهایی از افزایش و پس کاهش مجدد تراز و مساحت دریاچه منتشر شده است.

این ستاد در اجرای تمام طرح‌ها تا کنون موفق نبوده است. مسئولان ستاد از چندی پیش وعده عملی شدن طرح‌های جدید انتقال آب به دریاچه ارومیه را داده بودند.


در همین زمینه: