گزارشگران بدون مرز بهمناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات بيانيهای منتشر نمود و در آن جمهوری اسلامی ايران را يکی از بزرگترين زندانها برای روزنامهنگاران در جهان ناميد.
گزارشگران بدون مرز، نهاد بينالمللی مدافع آزادی مطبوعات و روزنامهنگاران، امروز ١٤ ارديبهشت (سوم ماه مه)، روز جهانی آزادی مطبوعات، به همين مناسبت بيانيهای منتشر کرد.
در اين بيانيه جمهوری اسلامی ايران در زمره کشورهايی قرار گرفته است که به گفته گزارشگران بدون مرز، ويژگی آنها “داشتن دو دشمن آزادی اطلاعرسانی” است.
اين نهاد مدافع حقوق روزنامهنگاران، آيتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی و محمود احمدینژاد، رئيس جمهور ايران را “دو دشمن آزادی اطلاعرسانی” در ايران عنوان کرد و نوشت اين دو بهرغم همه اختلافاتشان در سرکوب مطبوعات توافق دارند.
گزارشگران بدون مرز نوشته است: “جمهوری اسلامی ايران پس از اريتره و چين، و پيش از ترکيه و سوريه قرار دارد که با هم باشگاه بزرگترين زندانهای جهان برای روزنامهنگاران را تشکيل میدهند.”
گزارشگران بدون مرز: از آغاز سال ميلادی ٢٠١٢، هر پنج روز يک فعال اطلاعرسانی، از جمله در مناطق درگيری همچون سومالی و يا سوريه به قتل رسيده است
اين نهاد بينالمللی در ردهبندی جهانی آزادی مطبوعات ٢٠١٢ – ٢٠١١ خود که در پنجم بهمنماه ١٣٩٠ (٢٥ ژانویه ٢٠١٢) منتشر شد، ايران را در رده ١٧٥، پنجمين رده از پايين جدول، قرار داده و نوشته بود: “در ایران سالهاست که سرکوب و تحقیر دوامدار روزنامهنگاران به فرهنگ سیاسی حاکمیت تبدیل شده است و ادامه حیات این رژیم بسته به سرکوب رسانههاست.”
نهاد بينالمللی مدافع آزادی مطبوعات و روزنامهنگاران، ايران را همچنان “بزرگترین زندان و یکی از سه زندان بزرگ جهان برای روزنامهنگاران و وبنگاران” عنوان کرده بود.
گزارشگران بدون مرز در بخش ديگری از بيانيه امروز خود نوشت: “با کشته شدن ٢١ روزنامهنگار و شش شهروند وبنگار و شهروند خبرنگار از آغاز سال ميلادی ٢٠١٢، هر پنج روز يک فعال اطلاعرسانی، از جمله در مناطق درگيری همچون سومالی و يا سوريه به قتل رسيده است.
اين بيانيه از گروه اسلامی “بوکو حرام” در نيجريه، شورای عالی نظامی مصر، وزير اطلاعات، پست و ارتباطات دولت فدرال موقت سومالی، وصيف طاليبوف رهبر نخجوان در جمهوری آذربايجان، سرويسهای اطلاعاتی پاکستان، و کينگ جونگ اون، رهبر جديد کره شمالی بهعنوان شش سرکوبگر تازه مطبوعات ياد کرده است.
بيانيه همچنين تأکيد کرده است که در چهار ماه نخستين سال جاری ميلادی روزنامهنگاران مستقل که بر تعدادشان در مناطق درگيریهای نظامی افزوده شده است، هزينه سنگينی برای تلاش خود پرداخت کردهاند.
بهگفته گزارشگران بدون مرز در پی رويدادهای بهار عرب و با در نظر گرفتن تغييرات گسترده در برخی از اين کشورها، اين نهاد مدافع آزادی مطبوعات تصميم گرفته است که دولتهای جوان اين کشورها را در مسير رسيدن به دمکراسی همراهی کند.
گزارشگران بدون مرز دفتری در تونس داير کرده و قصد دارد برای بازسازی مطبوعات آزاد دفتر نمايندگی خود را در ليبی بازگشايی کند.
بيانيه در انتها خواستههای گزارشگران بدون مرز از جمله عملی کردن موازين موجود در قوانين جهانی ناظر بر حفاظت از روزنامهنگاران، اصلاح اساسنامه دادگاه جنايی بينالمللی برای قرار دادن روزنامهنگاران در چارچوب گروههای غيرنظامی و اجرای مصوبه سازمان يونسکو در مارس ٢٠١٢ برای حفاظت از امنيت روزنامهنگاران و مبارزه با مصونيت از مجازات را مطرح کرده است.
اينها باعث سقوط همه ارزشها و معيارهاي انساني و اجتماعي بوده اند.
مملکت زا بجايي رسانده اند که ي که قاضي اش در پمپ بنزين اسلحه بکشد و با تيراندازي بخواهد خارج از نوبت بنزين بزند و کارکنان سفارتش در افتضاح سکس و تيراندازي مافيا در گير شودو عامل شکنجه و کشتار زندانيان ترفيع مقام بگيرد و مردمش از گرسنگی و بيکاری بفرياد آمده اند و …..
کاربر مهمان / 04 May 2012
رهبر و رییس هر دو مقلد اسلام آدمکش و آزادیکشند.
کاربر مهمان / 04 May 2012