هزاران دانش‌آموز در سرتاسر آلمان و سوئیس در اعتراض به بی‌توجهی عملی نسبت به گرمایش زمین تظاهرات کردند.

راهپیمایی دانش‌آموزان سوئیسی در لوزان علیه بی‌توجهی به تغییرات اقلیمی،‌ جمعه ۱۸ ژانویه ــ منبع: AFP

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، اعتراض‌های دانش‌آموزی جمعه ۱۸ ژانویه / ۲۸ دی در ده‌ها شهر آلمان و سوئیس در حال برگزاری است. دانش‌آموزان معترض به فراخوان یک دانش‌آموز سوئدی پاسخ گفته‌اند که خواهان «اعتصاب مدرسه‌ها» به صورت هفتگی شده است.

گرتا تونبرگ، دانش آموز ۱۵ ساله سوئدی اولین بار اوت گذشته به نشانه اعتراض، از رفتن به مدرسه سر باز زد و اعتصابی تک‌نفره را آغاز کرد. اما تا آخر سال گذشته میلادی ۲۰ هزار دانش آموز دیگر در سرتاسر جهان به اعتصاب او پیوستند و اعتصاب‌های اعتراضی در مدرسه‌ها به ۲۷۰ شهر در سرتاسر جهان کشید.

گرتا یکی از مهمانان کنفرانس اقلیمی کاتویچ لهستان بود. او در نخستین روز آغاز به کار رسمی این کنفرانس در سخنانی گفت: «دیگر به رهبران جهان التماس نخواهم کرد که به فکر آینده ما باشند. در عوض به آنها می‌گویم که تغییر در حال رخ دادن است ــ چه آنها بخواهند و چه نخواهند. چون رهبران ما مثل بچه‌ها رفتار می‌کنند، ما باید مسئولیتی را تقبل کنیم که آنها می‌بایست مدت‌ها پیش می‌پذیرفتند.»

در برلین، دانش‌آموزان معترض خواهان پایان ‌بخشیدن به استفاده از زغال‌سنگ در آلمان شدند. آلمان هنوز وابستگی زیادی به زغال‌سنگ، یکی از آلاینده‌ترین سوخت‌های فسیلی برای تأمین انرژی دارد.

به زودی مقام‌های آلمانی باید بر سر این مسأله تصمیم‌گیری کنند. قرار است کمیته‌ای از متخصصان در اواخر این ماه پیشنهادهایی برای گذار از زغال‌سنگ به انرژی‌های تجدیدپذیر ارائه کند اما این پیشنهادها به لحاظ قانونی لازم‌الاجرا نخواهند بود.

خارج‌کردن زغال‌سنگ از چرخه تولید انرژی یکی از فوری‌ترین اقدامات مورد نیاز برای دستیابی به اهداف اقلیمی معاهده ۲۰۱۵ پاریس است. با این حال دولت‌هایی همچون ایالات متحده نسبت به آن بی‌توجه‌‌‌اند. بسیاری از کشورهای در حال توسعه اعلام کرده‌اند که دسترسی به منابع ارزان دیگر انرژی برای آنان به سادگی میسر نیست و به همین سبب خارج کردن زغال سنگ از چرحه تولید انرژی را به کمک‌های مالیِ کشورهای توسعه‌یافته مشروط کرده‌اند.

دانش‌آموزان آلمانی و سوئیسی چند هفته پس از پایان اجلاس اقلیمی کاتویچ اعتراض‌شان را به خیابان‌ها کشانده‌اند. دولت‌ها در این اجلاس در برابر علم ایستادند و حاضر نشدند ۱,۵ درجه را بر اساس گزارش اکتبر متخصصان سازمان ملل حد نهایی گرم‌شدن زمین نسبت به عصر پیشاصنعتی تعیین کنند.

بیانیه پنل بینادولتی متخصصان اقلیمی سازمان ملل در اکتبر با لحنی آخرالزمانی داوری علم را چنین صورت‌بندی کرده بود: ما آخرین نسلی از بشر هستیم که توانایی مقابله با تغییرات اقلیمی ناشی از گرمایش زمین را داریم.


در همین زمینه: