رییس کانون وکلای دادگستری مرکز از نحوه برخورد با قاسم شعله‌سعدی و آرش کیخسروی و انتقال این دو وکیل دادگستری با دستبند و پابند به زندان انتقاد کرده و گفته است این اقدام موجب بهت و اعتراض جامعه‌ حقوقی شده است.

انتقال قاسم شعله‌سعدی و آرش کیخسروی با دستبند و پابند به زندان بزرگ تهران

عیسی امینی به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفته است که در این زمینه به مسئولان قوه قضاییه اعتراض کرده است.

این وکیل دادگستری اما ابراز امیدواری کرده است که در فرآیند دادرسی، «رعایت کرامت و حیثیت انسانی» این وکیلان دادگستری بشود و با لحاظ شدن دفاعیات آنها، از ایشان رفع اتهام شود.

عیسی امینی: «آنچه موجب بهت و اعتراض جامعه‌ حقوقی و به‌ویژه وکلای دادگستری شده، نوع رفتار با دو وکیل و همکار ما به عنوان متهم، نادیده گرفتن حیثیت حرفه‌ای و عدم رعایت حقوق اولیه‌ ایشان بود.»

امینی اما با تاکید بر اینکه رعایت کرامت انسانی متهمان یک ضرورت است، گفته است: «صرف‌نظر از اینکه انتظار داشتیم این دو وکیل به اتهام امنیتی یا سیاسی به زندان فشافویه اعزام نشوند و درخواست توجه بازپرس را به این موضوع دارم؛ نحوه‌ اعزام آنها به دادسرای امنیت با پابند و دستبند مشترک از دید رعایت حقوق متهمان به‌ویژه متهمان سیاسی یا امنیتی دور از انتظار و محل اعتراض بود.»

رییس کانون وکلای دادگستری همچنین به صحبت‌های اخیر صادق آملی لاریجانی، رییس قوه‌ قضاییه اشاره کرده که اعزام متهمان عادی با دست‌بند و پابند و هم‌ردیف متهمان به جنایت را از سوی مقامات قضایی و زندان‌ها، غیرضروری دانسته است.

او با استناد به این صحبت‌ها گفته است: «با توجه به سخنان صریح عالی‌ترین مقام قوه‌ قضاییه و برخلاف اصول ۲۲ و ۲۹ قانون اساسی عدم رعایت کرامت انسانی، هتک حرمت و حیثیت و چنین رفتاری با وکیل دادگستری نقض بدیهی‌ترین حقوق متهمان است.»

روز شنبه ۲۷ مرداد قاسم‌شعله سعدی، آرش کیخسروی و مسعود جوادیه، سه وکیل دادگستری به همراه شماری از شهروندان که در اعتراض به نظارت استصوابی و قرارداد دریای خزر در مقابل ساختمان مجلس حاضر شده بودند، بازداشت شدند.

چند ساعت بعد شماری از بازداشت‌شدگان و در پایان وقت اداری روز یک‌شنبه ۲۸ مرداد مسعود جوادیه با قرار کفالت آزاد شد. قاسم شعله‌سعدی و آرش کیخسروی اما به زندان تهران بزرگ منتقل شدند: انتقال قاسم شعله‌سعدی و آرش کیخسروی به زندان تهران بزرگ و آزادی مسعود جوادیه

روز ۳۰ مرداد اما این دو وکیل دادگستری با لباس زندان و دستبند و پابند به دادسرای اوین منتقل و پس از تفهیم اتهام و صدور قرار بازداشت یک ماهه، به زندان تهران بزرگ (زندان فشافویه) بازگردانده شدند.

اتهام این دو «اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت ملی» عنوان شده است.

قاسم شعله‌سعدی روز جمعه ۲۶ مرداد با انتشار ویدئویی گفته بود به تأسی از محمد مصدق برای مقابله با نظارت استصوابی در بهارستان حاضر خواهد شد.

این حقوقدان که نماینده دو دوره مجلس نیز بوده است، پیش‌تر به اتهام «توهین به رهبری» از طریق انتشار نامه‌ای در سال ۸۱ و نیز «تبلیغ علیه نظام» از سوی دادگاه انقلاب محکوم شده و مدتی را در زندان گذرانده بود.


  • در همین زمینه