این مجموعه دربرگیرنده خبرهای اعتراضاتی است که شنبه دوم تیر صورت گرفته یا در این روز خبرهای آنها منتشر شدهاند. مجموعه ممکن است با اطلاعات جدید بهروز شود.
▪تجمع اعتراضی زنان ایرانشهر در برابر مسجد شهر
شماری از زنان ایرانشهر در اعتراض به «متجاوزان» در برابر مسجد جامع این شهر تجمع کردند.
این معترضان از زنانی که قربانی تجاوز شدهاند، حمایت کردند و از آنها خواستند که سکوتشان را بشکنند. آنها حمایتشان از امام جمعه اهل سنت ایرانشهر را نیز اعلام کردند. روی برخی از پلاکاردهای آنها نوشته بود: «خواهرم نترس سکوت را بشکن»، «مولوی طیب تنها نیست»…
مولوی طیب ملازهی، امام جمعه ایرانشهر در خطبههای عید فطر از ۴۱ مورد تجاوز گروهی اخیر در این شهر استان سیستان و بلوچستان پرده برداشت و بعدتر گفت که «تیم» عامل این تجاوزهای جنسی، «زر و زور» داشته است. اما محمدجعفر منتظری، دادستان کل ایران این موضوع را تکذیب و اعلام کرد که عامل انتشار خبر تجاوز به تعدادی از دختران در ایرانشهر تحت تعقیب قرار گرفته است. «عامل اصلی» تجاوزها نیز به گفته دستگاه قضائی دستگیر شده است.
تا کنون چندین تجمع زنان در حمایت از قربانیان تجاوزهای گروهی ایرانشهر برپا شده؛ تجمعهایی که همگی آسیبدیدگان را به شکستن سکوت و شکایت از عوامل این کار دعوت میکنند.
▪اعتراض به شوری آب شرب در آبادان ادامه دارد
نبود آب آشامیدنی قابل مصرف در آبادان چند روز است که به اعتراض شهروندان آن انجامیده. شنبه نیز شماری از ساکنان آبادان در برابر فرمانداری تجمع کردند و خواستار چارهاندیشی برای این معضل شدند.
آب آبادان آن قدر شور شده است که قابل مصرف نیست. نه فقط برای آشامیدن، که حتی برای کار صنعتی.
مجتمع پتروشیمی آبادان نیز شنبه به علت شوری بالای آب تعطیل شد.
محسن کعب عمیر، مدیرمسئول روابط عمومی این پتروشیمی به خبرگزاری «مهر» گفته است که «به دلیل شوری بیش از حد آب در آبادان، تمام لوله هایچ مجتمع دچار مشکل شده بودند و به رغم اینکه چند روزی این وضعیت ادامه داشت اما در نهایت مسئولان شرکت تصمیم به تعطیلی تمامی واحدها گرفتند و به این ترتیب مجتمع تعطیل شد.»
یک ویدئو از اعتراضات شنبه:
شوری بالای آب آشامیدنی باعث شده تا آب مصرفی ماههای خرداد و تیر رایگان اعلام شود.
علت شوری آب کاهش دبی رودخانه کارون ذکر میشود.
ویدئویی دیگر از اعتراضات شنبه:
▪دشستان بوشهر: مسدودکردن اتوبان بوشهر به شیراز در اعتراض به بیآبی
مردم دشستان بوشهر نیز از بیآبی رنج میبرند.
معترضان دشستانی به بیکفایتی دولتی در حل بحران آب، سه راه وحدتیه در مسیر اتوبان بوشهر به شیراز را ظهر شنبه مسدود کردند.
ویدئویی از توضیحات یک زن معترض در این باره را ببینید:
▪اعتراض خریداران مسکن مهر در پردیس
خریداران مسکن مهر فاز پنجم شهرک پردیس تهران هنوز خانههای خود را تحویل نگرفتهاند. به همین دلیل شنبه برای چندمین بار دست به تجمع اعتراضی زدند.
این خریداران شش سال پیش، در دوران ریاستجمهوری محمود احمدینژاد در مسکن مهر ثبتنام و پول آن را پرداخت کردهبودند. دولت حسن روحانی از منتقدان جدی طرح مسکن مهر است و تعهدات مربوط به آن را سنگین خوانده است.
عدم تحویل واحدهای مسکونی به خریداران مسکن مهر تا کنون بارها به اعتراض انجامیده است.
خبرگزاری دولتی دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از روابط عمومی شرکت عمران شهر جدید پردیس گزارش داده که تحویل خانههای فاز پنجم به زودی آغاز خواهد شد و دلیل اصلی عدم تحویل این واحدها را بلوکهشدن حساب شرکت عمران دانسته است.
▪اعتراض کارگران اخراجشده کشت و صنعت شمال
شماری از کارگران اخراجشده از شرکت کشت و صنعت شمال در برابر استانداری استان مازندران در ساری دست به اعتراض زدند.
به گزارش خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا)، حدود ۵۰ تن از کارگران کشتوصنعت شمال اوایل فروردین امسال تعدیل شدند. برخی از آنها در آستانه بازنشستگی پس از ۲۰ سال سابقه کاری در مشاغل سخت و زیانآور بودند.
آنها هنوز مقرری بیکاری خود را نیز دریافت نکردهاند. این کارگران از پنجشنبه در برابر استانداری دست به تجمع میزنند.
کارفرما دلیل تعدیل این کارگران را کاهش هزینههای کارخانه دانسته است.
▪ادامه اعتراض کارگران بیکارشده فاز ۱۹ پارس جنوبی
شنبه چهارمین روز از تجمع ۲۰ کارگر فاز ۱۹ پارس جنوبی در برابر پالایشگاه این منطقه بود.
این کارگران پیشتر در بخش نگهبانی و حراست این فاز از منطقه پارس جنوبی مشغول کار بودند اما پس از بهرهبرداری از پالایشگاه دهم پارس جنوبی و اتمام ساخت و ساز، با تعدیل نیرو مواجه شدند.
به گزارش ایلنا، این کارگران میگویند صنعتیشدن منطقه باعث نابودی مشاغل محلی مثل کشاورزی و صیادی در شهرهایی همچون کنگان، محل استقرار فاز ۱۹ شده است و بومیان راه دیگری برای درآمدزایی به جز اشتغال در پروژههای پارس جنوبی ندارند.
مسئولان علیرغم وعده به این کارگران، هنوز چارهای نیندیشیدهاند.
▪اعتراض رانندگان شرکت واحد پروژه مسکن سپیدار ۲ و ۳
کارگرانی که پنجسال چشم انتظار تحویل مسکنهایشان در پروژه سپیدار ۲ و ۳ هستند، شنبه برای چندمین بار در برابر شهرداری و شورای شهر تهران تجمع کردند.
به گزارش ایلنا، این معترضان که شمارشان به ۵۰ تن میرسید، نماینده ۲۷۰ خانوار کارگر بودند و به عدم تحقق وعدههای دادهشده برای تحویل این خانهها و درخواست مبالغ بیشتر خارج از قرارداد اعتراض دارند.
پیمانکار اول پروژههای سپیدار ۲ و ۳ با شکایت تعاونی مسکن شرکت واحد در زندان به سر میبرد.
▪اعتراض کارگری در برابر شهرداری مرکزی کرج
کارگران فضای سبز منطقه ۱۱ کرج سه ماه است که حقوقی دریافت نکردهاند.
این کارگران شنبه برای اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدیشان در برابر شهرداری مرکزی کرج دست به اعتراض زدند.
▪تجمع اعتراضی دانشجویان علامه طباطبایی علیه احکام سنگین صادره برای فعالان دانشجویانی
شماری از دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی تهران شنبه در اعتراض به صدور احکام قضائی سنگین علیه فعالان دانشجویی دست به اعتراض زدند.
در این تجمع طوماری در هبستگی با دانشجویان و فعالان صنفی بازداشتشده تهیه و امضا شد.
چندی پیش خبر محکومیت علی مظفری، دانشجوی رشته انسانشناسی دانشگاه تهران و سینا عمران، دانشآموخته رشته مترجمی زبان آلمانی دانشگاه تهران به هشت سال حبس تعزیری، دو سال ممنوعالخروجی، محرومیت از فعالیت سیاسی، و نیز محرومیت از حضور در احزاب و دستهجات سیاسی و فضای مجازی و رسانهها و مطبوعات منتشر شد. ابوالقاسم صلواتی، قاضی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب این رأیها را در دادگاه بدوی صادر کرد.
شنبه نیز شهیندخت مولاوردی، دستیار ویژه رئیسجمهوری ایران در امور حقوق شهروندی از احکام صادرشده برای دانشجویان بازداشتشده در جریان اعتراضهای سراسری دی ۹۶ انتقاد کرد و گفت که برای ۱۱ دانشجوی معترض که اکثراً از دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران هستند، حکم صادر شده است. او توضیح داد که یک دانشجوی متولد ۱۳۷۵ به هشت سال زندان محکوم شده است.
دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی یکشنبه گذشته در اعتراض به این احکام دست به اعتراض زدند و از استادان خواستند تا سکوتشان درباره این موضوع را بشکنند.