مراسم خاک‌سپاری کشته‌شدگان انفجاری که گفته می‌شود در يک انبار مهمات متعلق به سپاه پاسداران در غرب تهران روی داد، با حضور آيت‌‌الله علی خامنه ‌ای، رهبر جمهوری اسلامی برگزار شد.

به گزارش منابع خبری ايران، بامداد امروز دوشنبه ۲۳ آبان‌ماه ۱۳۹۰، اين مراسم با شرکت خانواده‌های کشته شده‌ها و شماری از مقام‌های لشکری و کشوری در حسينيه ثارالله ستاد فرماندهی کل سپاه، برگزار گرديد و سپس پيکر کشته‌شده‌های اين رويداد در حضور رهبر جمهوری اسلامی برای مراسم تدفين به بهشت زهرا تهران منتقل شد.

آيت‌الله علی خامنه‌ای پيش از اين به‌ندرت در مراسم‌ مشابهی حضور می‌يافت و به‌طور معمول آيت‌الله محمدی گلپايگانی، مسئول دفتر رهبر جمهوری اسلامی به‌عنوان نماينده وی در چنين مراسمی شرکت می‌کرد.

حادثه انفجار روز شنبه ۲۱ آبان در انبار مهمات يکی از پادگان‌های سپاه در بيدگنه در ۲۰ کيلومتری غرب تهران رخ داد.

آيت‌الله علی خامنه‌ای پيش از اين به‌ندرت در مراسم‌ مشابهی حضور می‌يافت و به‌طور معمول آيت‌الله محمدی گلپايگانی، مسئول دفتر رهبر جمهوری اسلامی به‌عنوان نماينده وی در چنين مراسمی شرکت می‌کرد

بر اثر اين انفجار دود سفيد و غليظی به آسمان برخواست و شدت حادثه به‌حدی بود که لرزش حاصل از آن نواحی مختلفی از جمله شهر کرج و حتی مناطقی از جنوب و جنوب غربی پايتخت ايران را نيز در برگرفت.

در ساعت‌های نخستين پس از وقوع انفجار اخبار ضد و نقيضی درباره علت و محل حادثه و ميزان تلفات ناشی از آن از سوی رسانه‌های دولتی منتشر شد.

در حالی‌که تارنمای خبرآنلاين خبر از انفجار در غرب تهران و حوالی کارخانه‌های “سايپا” و “ايران خودرو” داده بود، مهر، خبرگزاری نزديک به سپاه، خبر از انفجار در پادگان نظامی در روستای بيدگنه از توابع شهرستان ملارد – نزديک کرج – داد که در آن بخش چشمگيری از زاغه مهمات منفجر شده است.

برخی رسانه‌ها نيز اين انفجار‌ها را ناشی از حادثه در يک جايگاه عرضه سوخت گاز طبيعی (CNG) در حوالی گرم‌دره در نزديکی کرج اعلام کردند.

اما مجيد شهيدی سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ايران با تکذيب انفجار جايگاه عرضه CNG در تهران و البرز اعلام کرد: “هيچ گونه انفجاری در تأسيسات نفتی استان تهران رخ نداده است.”

همچنين خبرگزاری فارس، صدای مهيب و لرزش شديد ناشی از آن را “وقوع زلزله در تهران” دانست و با روابط عمومی پژوهشکده زلزله‌شناسی درباره برخی لرزش‌های حس شده در سطح شهر تهران گفت‌وگو کرد.

در نهايت سپاه پاسداران با صدور اطلاعيه‌ای، اعلام کرد که انفجاری در يکی از زاغه‌های نگهداری مهمات متعلق به اين نهاد نظامی در حوالی تهران رخ داده است.

رمضان شريف، مسئول روابط عمومی سپاه، دليل اين حادثه را “جابه‌جايی مهمات” و تعداد کشته‌شدگان را ۲۷ تن و زخمی‌شدگان را ۱۶ نفر اعلام کرد اما ساعتی بعد با تکذيب خبر پيشين شمار دقيق کشته‌شدگان اين حادثه ۱۷ نفر اعلام شد.

حسن تهرانی مقدم، يکی از کشته‌شده‌های اين حادثه انفجار است که سپاه او را “بنيانگذار برنامه موشکی سپاه” معرفی کرده است.

روزنامه کيهان با انتشار يادداشتی درباره اين فرمانده سپاه نوشته است که حسن تهرانی مقدم از سال ۱۳۶۳، بنيان‌گذاری سامانه موشکی زمزم (زمين به زمين) سپاه را آغاز کرده بود؛ سامانه‌ای که به گواه نويسنده روزنامه کيهان در دوران جنگ هشت ساله ايران و عراق “خوش درخشيده” و اکنون نيز “پشت استکبار جهانی و سگ زنجيری آن‌ها اسرائيل” را به لرزه درآورده است.

پيش از اين، واحد مرکزی خبر صدا و سيمای جمهوری اسلامی ايران، حسن تهرانی مقدم را پژوهشگر دانشگاه امام حسين معرفی کرده بود.