خبرگزاری مهر در گزارشی نوشته است که در برخی مناطق زاگرس خسارت زوال جنگلهای بلوط به ۱۰۰ درصد میرسد.
این خبرگزاری روز دوشنبه ۴ دی، بهنقل از کارشناسان نوشته است که حدود ۶۰۰ هزار هکتار از جنگلهای بلوط لرستان در حال زوال هستند و اگر اوضاع به همین شکل ادامه یابد احتمالاً کل بلوطستان نابود خواهد شد.
رضا آریایی، مدیرکل مدیریت بحران استان لرستان دلیل نابودی جنگلهای بلوط لرستان را چرای بیرویه، آتشسوزیهای عمدی و غیرعمدی، بیماری زوال بلوط، اجرای پروژههای بزرگ عمرانی، آزادراهها، توسعه شهرها، تبدیل جنگلها و مراتع در مناطق روستایی به اراضی کشاورزی، روش غلط آتش زدن کاه و کلش بعد از برداشت محصولات کشاورزی و زغالگیری عنوان کرده است.
این در حالی است که مهرداد بهاروند مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان میگوید استان لرستان به لحاظ مساحت منابع طبیعی و عرصه جنگلی بلوط در رتبه سوم و به لحاظ وجود مراتع غنی در رتبه ششم کشور قرار دارد.
بهاروند خشکسالی، هجوم ریزگردها، آتشسوزیها و آفات را از دیگر عوامل تخریب منابع طبیعی لرستان دانسته است.
بهگفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان، این استان در زمینه احیای جنگلها با کمبود اعتبار مواجه است و اعتباری که در این زمینه به منابع طبیعی استان پرداختشده کمتر از ۲۰۰ میلیون تومان بوده که «این میزان بههیچعنوان کفاف جلوگیری از تخریب جنگلهای استان را نخواهد داشت.»
جنگلهای زاگرس با وسعت بیش از پنج میلیون هکتار یکی از مهمترین رویشگاههای ایران است. بلوط گونه غالب درختان جنگلهای زاگرس را تشکیل میدهد. تامین ۴۰ درصد از آب ایران به جنگلهای بلوط زاگرس وابسته است. تنوع زیستی جانوری و گیاهی بالا، اهمیت در تعدیل آب و هوا و اثرات اقلیمی، حفظ منابع خاک و جلوگیری از فرسایش از دیگر کارکردهای این جنگلهاست.
۱۰ الی ۳۰ درصد از معیشت خانوارهای روستایی در زاگرس به جنگلهای بلوط وابسته است.
بیشتر بخوانید: