ائتلافی از حدود ۶۰ حزب سياسی مصر به رهبری گروه اسلامگرای اخوانالمسلمين هشدار داده است در صورتی که قانون انتخابات اصلاح نشود از شرکت در انتخابات پارلمانی دو ماه آينده خودداری خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری آلمان، اعتراض اين ائتلاف به مادهای در قانون انتخابات است که برپايه آن، يکسوم کرسیهای پارلمانی بايد در اختيار نمايندگان مستقل و غير وابسته به احزاب قرار گيرد.
اين احزاب میگويند قانون انتخابات بايد بهگونهای تغيير يابد که از ورود چهرههای سياسی رژيم سابق مصر در قالب نامزدهای مستقل جلوگيری شود.
ائتلاف احزاب مصری به شورای نظامی حاکم بر مصر تا يکشنبه هفته آينده مهلت داده است که خواست آنان را برآورده سازد و در غير اين صورت از شرکت در انتخابات مرحلهای پارلمان که از ۲۸ نوامبر آغاز خواهد شد خودداری خواهد ورزيد.
در کنار اخوانالمسلمين، حزب آزادی و عدالت که آن را شاخهای از اخوانالمسلمين میدانند و همچنين حزب ليبرالی وفد، جزو اين ائتلاف هستند.
پيش از اين محمد البرادعی انتخابات پارلمانی را تحريم کرده و گفته بود که انتخابات مصر با “تقلب و دروغ” همراه خواهد بود
پيش از اين محمد البرادعی، نامزد احتمالی انتخابات رياست جمهوری مصر، انتخابات پارلمانی را تحريم کرده و گفته بود که انتخابات مصر با “تقلب و دروغ” همراه خواهد بود و هر فردی که در آن شرکت کند بر خلاف وجدان ملی عمل کرده است.
البرادعی بر اين نظر است که تحريم کامل انتخابات مصر سقوط حکومت حسنی مبارک را تضمين خواهد کرد چرا که حزب ملی دموکرات، حزب حسنی مبارک، در انتخابات تنها خواهد ماند و اين مسأله اوج نافرمانی مدنی است.
در روزهای پايانی شهريورماه گذشته نيز حزب الغد، که دارای گرايشات ليبرالی است از تحريم انتخابات پارلمانی اين کشور و پيوستن به صف محمد البرادعی خبر داد.
از سوی ديگر، هيلاری کلينتون، وزير خارجه آمريکا از دولت نظامی مصر خواسته است قانون وضعيت فوقالعاده ملی را هرچه زودتر لغو کند.
به گزارش خبرگزاری رويترز، کلينتون پس از ديدار با محمد عمرو، وزير امور خارجه مصر در واشنگتن گفت که ايالات متحده آمريکا میخواهد اين قانون زودتر از موعد تعيينشده، يعنی تيرماه سال آينده خورشيدی برداشته شود، زيرا گامی مهم در برقراری حکومت قانون است.
دولت موقت مصر اخيرأ اختيارات خود برپايه قانون شرايط فوقالعاده را تمديد کرد. اين قانون در زمان حاکميت حسنی مبارک برقرار شده بود.