دادستان تهران اعلام کرد که علیه حمید بقایی، از نزدیکان محمود احمدینژاد، رئیس جمهوری پیشین ایران و معاون اجرایی دولت دهم، کیفرخواست ۳۰ صفحهای با پنج عنوان اتهامی صادر شده است.
عباس جعفری دولتآبادی، دادستان تهران روز سهشنبه ۱۰ مرداد ضمن اعلام این خبر پنج اتهام بقایی را نام نبرد اما بدون آنکه نامی از او ببرد گفت: «اینکه کسی به زندان برود و پس از آزادی به قاضی پرونده و مسئولان قضائی و دستگاه قضا توهین کند، جرم محسوب میشود.»
حمید بقایی ۱۸ تیر در مقابل خانهاش بازداشت و در روز ۴ مرداد پس از اعتصاب غذا و انتقال به بیمارستان، با قید وثیقه ۲۰ میلیارد تومانی آزاد شد. بقایی پس از آزادی به انتقاد شدید از قوه قضائیه پرداخت و با اشاره به اعتصاب غذایش گفت: «نان حرام قوه قضائیه را نخوردم». او همچنین سخنان غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضائیه را که گفته بود بقایی خود خواست که در انفرادی بماند را «دروغ خواند» و گفت او همانند دوران حضورش در وزارت اطلاعات دروغ میگوید.
دادستان تهران در برابر این سخنان تعقیب قضائی افراد را بیدلیل ندانست و گفت: «این پنبه را از گوش خود بیرون بیاورید، از خواب گران بیدار شوید، اقدامات مجرمانه از قبیل توهین و نشر اکاذیب مستوجب تعقیب قضایی است.»
جعفری دولتآبادی چنین رفتارهایی را «بیسابقه» خواند و افزود: «اگر دادستانی در قبال ادعاها و رجزخوانی برخی متهمان خویشتنداری میکند، بدان جهت است که میخواهد از مسیر قانون خارج نشود.»
دادستان تهران فردای آزادی بقایی نیز اعلام کرده بود که برعلیه اظهارات او کیفرخواست تازهای صادر خواهد شد.
محسنی اژهای نیز روز یکشنبه ۸ مرداد، حمید بقایی را به طرح مسائل «ناصحیح» متهم کرده و گفته بود که پرونده مالی او در حال رسیدگی است. او به تمام نزدیکان احمدینژاد هشدار داده و گفته بود: «هر کس از طایفه احمدینژاد اقدام خلاف قانون داشته باشد، تعقیب میشود.»
حمید بقایی یک بار نیز در خردادماه سال ۹۴ به اتهام «اختلاس» بازداشت و پس از ۲۲۵ روز زندان که بیشتر آن در انفرادی گذشت، در دیماه همان سال آزاد شد.
بقایی و احمدینژاد در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا شدند اما هر دوی آنها از سوی شورای نگهبان ردصلاحیت شدند.
بیشتر بخوانید:
جریان احمدی نژاد مخالف رهبری اما جریان خاتمی موافق رهبری
رضا بسطامی / 01 August 2017