ديدار امروز علیاکبر صالحی، وزير امور خارجه ايران از اتريش در محافل سياسی اين کشور بحثبرانگيز شد.
به گزارش خبرگزاری اتريش علیاکبر صالحی، برای مذاکرات جديد از جمله با آژانس بينالمللی انرژی اتمی، امروز وارد وين شد.
اين خبرگزاری نوشت که سفر صالحی به اتريش به دليل آنکه جمهوری اسلامی ايران از سوی جامعه جهانی بهخاطر فعاليتهای هستهايش مورد تحريم قرار گرفته، «بحثبرانگيز» شده است.
وزیران امور خارجه ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا تابستان سال گذشته، علیاکبر صالحی را که در آن زمان رئیس سازمان انرژی اتمی ایران بود به همراه شمار دیگری از مقامات ایرانی در شمار افراد تحریم شده از سوی این اتحادیه قرار دادند.
اتحادیه اروپا، محدودیتهایی را برای اين اشخاص در نظر گرفت که بر پايه آن مقامات مرزی اتحادیه اروپا موظف هستند از ورود آنها به خاک این اتحادیه جلوگیری کنند.
ديدار علیاکبر صالحی از اتريش در حالی صورت میگيرد که در فهرست مقامات تحريمشده ايرانی توسط اتحاديه اروپا نام وی در ردیف پانزدهم قرار دارد
نام علیاکبر صالحی در ردیف پانزدهم فهرست اشخاص تحریم شده اتحادیه اروپا قرار داشت که به گفته صاحبنظران تنها دربرگیرنده شخصیت حقوقی او بهعنوان رئیس سازمان انرژی اتمی ایران نبود و شخص او را هدف قرار میداد.
با اين حال گفته میشود با انتصاب علیاکبر صالحی بهعنوان وزير امور خارجه توسط محمود احمدینژاد، رئيس جمهور ايران، اين تحريم عليه او برداشته شده است.
وزارت امور خارجه اتريش اطمينان داد که ديدار ميشائيل اشپيندهلگر، وزير امور خارجه اين کشور و صالحی با «توافق اتحاديه اروپا و آمريکا» صورت میگيرد.
اين در حالی است که پيش از ظهر امروز در برابر ساختمان وزارت امور خارجه اتريش تظاهرات اعتراضی نسبت به سفر صالحی تدارک ديده شده بود.
برخلاف نظر سخنگويان سياست خارجی احزاب پارلمانی اتريش، الکساندر فان در بلن، سياستمدار حزب سبزهای اين کشور با ديدار صالحی مخالفت کرده است.
به گفته وزارت امور خارجه اتريش، هدف ميشائيل اشپيندهلگر اين است که با حفظ تحريمهای سخت عليه جمهوری اسلامی ايران کانالهای مذاکره با اين کشور باز بماند.
وزارت امور خارجه اتريش میگويد از اين امکان استفاده خواهد شد تا روی موضوعاتی چون حقوق بشر و برنامه هستهای ايران به روشنی گفتوگو کرد.
به گزارش خبرگزاریهای ايران علیاکبر صالحی صبح امروز به همراه علیاصغر سلطانيه، نماينده دائم ايران در آژانس بينالمللی انرژی اتمی، در وين با يوکيا آمانو ديدار و گفتوگو کرد.
صالحی نتايج اين ديدار را مثبت خواند و گفت: «در اين ديدار مقرر شد کارشناسان دو طرف مکانيسمی در ارتباط با همکاریهای بيشتر در موضوع هستهای ايران ارائه کنند تا سوء تفاهمهای موجود به نحو شايسته حلوفصل شود.»
دبيرکل آژانس بينالمللی انرژی اتمی، خردادماه گذشته اعلام کرد که امکان دارد ايران فعاليتهای مخفی مرتبط با برنامه هستهای خود را که ابعاد نظامی دارند تا چندی پيش نيز ادامه داده باشد.
يوکيا آمانو گفت اين سخنان را بر اساس اطلاعات جديدی که آژانس دريافت کرده است بيان میکند.
دبيرکل آژانس بينالمللی انرژی اتمی بار ديگر ايران را فراخواند تا به «سئوالات روشنی که در مورد طرحهای تحقيقاتی و توسعه هستهای اين کشور مطرح است و بهنظر میرسد اهداف نظامی دارند» پاسخ گويد.
کشورهای غربی معتقدند برنامه هستهای ايران پوششی برای دستيابی به سلاح هستهای است اما ايران اين موضوع را رد کرده و میگويد برنامه هستهای خود را برای مقاصد صلحآميز استفاده میکند.
افزون بر شورای امنيت سازمان ملل که تاکنون با صدور چهار قطعنامه، به تحريمها عليه برنامه هستهای ايران و افراد و سازمانهای مرتبط به آن رأی داده، آمريکا، اتحاديه اروپا و برخی ديگر از کشورها تحريمهای يکجانبهای نيز عليه ايران اعمال کردهاند.
دستگاه دیپلماسی ایران باید بفهمد که یک تنه رفتن به گود گلادیاتورهای غربی احمقانه است.نگاه به مذاکره(دام سیاسی)انهم با عینک دودی مخصوص جوشکاری،عواقبش تحریم مجدد، تضعیف دولت ایران و ایرانهراسی است.نگاهی به روش مذاکرات غربیها با فلسطینیان و عواقب بد ان برای مردم تحت ستم فلسطینی،اشغالگری و تروریزم پروری غربیها و هجوم رسانه ای صهیونیستی،باید درسی خوب برای اتخاذ نوع برخورد عاقلانه و قاطعانه با غرب به سرکردگی امریکا باشد.
پیشنهاد من به دولت ایران این است که راهی را پیداکنید که روسیه و چین را بصورت کاملا جدی از پشت پرده این بازی سیاسی، رو در روی غرب قرار دهید.این اقدام مطمعنا به نفع ایران خواهد بود.ضمنا خرج کردن مبالغ نوجومی بیت المال برای ساختن جنگ افزار و مقاصد نظامی و فرامش کردن مشکلات مردم،مرا به یاد رهبران حزب کمونیست شوروی می اندازد.
مقامات جمهوری اسلامی ایران همان اشتباه را می کنند که کمونیستها کردند.کمونیستهای شوروی توانستند با حدر دادن مبالغ هنگفتی از بیت المال، بمب اتم،موشکهای پیشرفته،ماهواره و سفینه فضائی مدرن بسازند و غرب راتهدید کنند ولی توان و نیروی خلق را به هیچ گرفتند و انان را تشنه و گرسنه به حال خود رها کردند.نتیجه ان شد که غربیها توانستند دیوار ایدئولوژیک انان را با خاک یکسان کنند.عاقبت کوتاه نگری مسئولین ج.ا.ا. هم چیزی جز ان نخواهد بود.چون اینان هم میخواهند با قلدری احمقانه،خود بیش بینی و بدون پشوانه مردمی باقولهای نظامی،سرمایه داران بین المللی و رسانه های صهیونیستی ،انهم با دست خالی بجنگند.
کاربر مهمانmansour piry khanghah / 12 July 2011
این اتریش که راستهای آن از نژاد پرست ترینها هستند و یکی از کشورهای نژادپرست اروپاست هم میخواهد از توبره بخورد وهم از آخور. اگه نژاد پرست هستند حداقل این تحریمها را اینطور نشکنند تا زمینهای فراهم شود که این حکومتهای دیکتاتور تغییر کنند ، تا شهروندان این کشورها مجبور نشوند کشورهای خود را ترک نموده به کشورهایی مانند اتریش بروند. ولی نه، اینها هم باید از مزایای و باجهای اقتصادی که حکومت دیکتاتور این کشورها میدهند برخودار شوند و هم روح نژاد پرست خود را نوازش کنند. اگر خارجی نباشد اساسا اینها چگونه روح نژاد پرست خود را نوازش نمایند. مزایا و سودهای اقتصادی هم از بین برود. یعنی چه که تحریمها را اجرا نمایند و به این کمک کنند که حکومت این کشورها تغییر کنند و هم مزایا و باج اقتصادی را از دست بدهند و هم نوازش روح را؟
کاربر مهمان / 12 July 2011