دو روز پس از بازداشت دوباره احسان مازندرانی، روزنامه‌نگار و مدیر مسئول سابق روزنامه فرهیختگان، دادستان تهران گفته است که بازداشت اين محكوم امنيتی در راستای ادامه و اجرای كامل حكم محكوميت قبلی او به عمل آمده است.

احسان مازندرانی، روزنامه‌نگار و مدیر مسئول سابق روزنامه فرهیختگان

خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه، روز سه‌شنبه ۲۴ اسفند با اعلام این خبر از قول عباس جعفری دولت‌آبادی نوشته است که دادستان تهران ادعاهای مطرح شده مبنی بر بازداشت بدون دليل احسان مازندرانی را بی‌اساس خوانده و از فضاسازی صورت گرفته از سوی برخی رسانه‌ها و در فضای مجازی انتقاد کرده است.

بازداشت دوباره احسان مازندرانی بدون فرستادن احضاریه اما در حالی صورت گرفته است که او در تاریخ ٢٣بهمن ماه با اتمام دوره محكوميت و ابلاغ رسمی از زندان آزاد شده بود.


به دنبال بازداشت آقای مازندرانی، همسر او ملیحه حسینی مدارک رسمی مربوط به آزادی همسرش را در اینستاگرام خود منتشر کرد که به دنبال آن حساب کاربری او در این شبکه اجتماعی از دسترس خارج شد.

واکنش مسئولان به این مدارک از قول خانم حسینی این بوده که گفته‌اند در آزادی احسان مازندرانی اشتباه شده است. او در توییتر خود نوشته است:

«احسان مازندرانی ٢٣بهمن با اتمام دوره محكوميت و ابلاغ رسمی از زندان آزاد شد. امروز با يورش مأموران ساس {سازمان اطلاعات سپاه} بازداشت شد. دليل بازداشت: {در آزادی‌اش} اشتباه كرديم.»


ملیحه حسینی:

روزنامه‌نگار بودن بزرگ‌ترين جرم است. پروژه‌های خيالی با اتهامات خيالی درست می‌كنند. دل‌شان خنک نمی‌شود. حكم غير قانونی‌شان كه تمام می‌شود باز هم آرام نمی‌گيرند. در كمال وقاحت و بی‌شرفی می‌گويند اشتباه آزاد كرديم!

اگر اشتباه آزاد كرديد آفرين به دستگاه عريض و طويل قوه قضایيه.

در ثاني وثيقه احسان مازندرانی هنوز آزاد نشده و در رهن قوه قضایيه {است}. طبق قانون خودتان اگر زندانی بعد از مرخصی به زندان برنگشت چند مرحله با او تماس می‌گيرند. اگر در دسترس نبود با وثيقه‌گذار تماس می‌گيرند.

در پايان جناب آقای مهدی بهاری، كارمند سازمان اطلاعات سپاه، روزنامه‌نگار را با شوكر دستگير نمی‌كنند. فيلم‌های آمريكايی برای شما اثر مخرب دارد. كمتر نگاه كنيد.


همسر احسان مازندرانی که خود روزنامه‌نگار است، آن‌چه رخ داده را بدعت جديد خوانده و نوشته است که اگر بعد از پايان محكوميت، اطلاعات سپاه حال نكند می‌تواند بگويد اشتباهی آزاد شدی و دوباره بازداشتت كند. او همچنین از قول سازمان اطلاعات سپاه نوشته است که دلیل آزادی احسان مازندرانی زد و بند با قوه قضایيه بوده است.

اجرای احکام دادسرای فرهنگ و رسانه نیز از اشتباه زندان اوین در آزاد کردن احسان مازندرانی خبر داده و گفته است که محکوم، متواری بوده است.

ملیحه حسینی در پاسخ به آن‌چه از سوی دادسرای فرهنگ و رسانه مطرح شده، نوشته است: «خانم فتانه فتاحی، ریيس اجرای احكام دادسرای فرهنگ و رسانه مدعی {شده} كه احسان متواری و در مخفيگاهش كمين كرده. محض يادآوری {به} خانم فتاحی، ما از سايت ندای انقلاب به دليل نشر اكاذيب شكايت كرده‌{ایم و} امروز ساعت ١٠صبح در دادسرای فرهنگ و رسانه دادگاه {داشتیم}. سوال من از مسئول صادر كننده حكم بازداشت با استناد به ماده ١٨٤ آيين دادرسی كيفری اين است كه از چه طريق برای شما محرز شده كه محكوم (البته احسان چون حبسش تمام شده محكوم هم حساب نمی‌شود) متواری است؟ احسان مازندرانی چه‌طور متواری بوده كه چند روز قبل از بازداشت اين برگه می‌رسد دم خانه‌مان؟»

احسان مازندرانی از زمان بازداشت دست به اعتصاب غذای خشک زده است و با توجه به سابقه بیماری و آسیب‌های ناشی از اعتصاب غذاهای پیشین، حال جسمانی مناسبی ندارد.

هوشنگ پوربابایی، وکیل‌مدافع او درباره بازداشت دوباره موکلش به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفته است که وقتی سازمان زندان‌ها پایان دوره محکومیت احسان مازندرانی را اعلام کرد و او را به علت اتمام دوره محکومیت از زندان آزاد کرد، این تصور ایجاد شد که دوران حبس او به اتمام رسیده است.

پوربابایی گفته است که اتمام دوره محکومیت ممکن است با علل متعددی صورت گیرد، اعم از این‌که پایان زمان دوره محکومیت باشد یا عفو یا بخشی از مجازات بر اساس ماده ٥٨ قانون مجازات اسلامی با آزادی مشروط مواجه شده باشد: «متأسفانه این طرق به من و به موکلم اعلام نشد بلکه فقط اعلام شد که پایان دوره محکومیت است و ما هم از آن استقبال کردیم. متأسفانه دیروز شنیدیم که با دستور مقام قضایی و بدون احضار قبلی، موکلم دستگیر و بعد به زندان منتقل شده است. علی‌رغم این‌که یک وثیقه ملکی هم در پرونده موجود است، حتی به وثیقه‌گذار هم اعلام نشده که احسان مازندرانی به زندان نیامده و باید برگردد و به موکلم هم ابلاغ نشده که دوره محکومیتش خاتمه نیافته است و نیز موضوع پایان محکومیت او از سوی مقام قضایی تشریح نشده بود.»

او گفته است که تلاش می‌کند تا در رابطه با این موضوع با مقام‌های دادسرا  گفت‌وگو کند.

از سوی دیگر اما به نظر می‌رسد که دور تازه‌ای از فشارها بر فعالان رسانه‌ای نزدیک به دولت شکل گرفته و بازداشت مجدد روزنامه‌نگاران در دستور کار سازمان اطلاعات سپاه قرار گرفته است. در روزهای گذشته هنگامه شهیدی، روزنامه‌نگار و فعال اصلاح‌طلب نیز بازداشت شده است: بازداشت هنگامه شهیدی، روزنامه‌نگار و مشاور پیشین کروبی در امور زنان

او پیش از بازداشت در نامه‌ای با اعلام اطلاع از احتمال بازداشت قریب‌الوقوع خود، از اعتصاب غذای خود در صورت بازداشت خبر داده بود.

پیش از هنگامه شهیدی نیز طاهره ریاحی، دبیر سرویس اجتماعی خبرگزاری برنا و زینب کریمیان، خبرنگار سابق خبرگزاری‌های جمهوری اسلامی (ایرنا) و مهر که به عنوان خبرنگار نزدیک به دولت یازدهم و فعال در حوزه اطلاع‌رسانی دولت شناخته می‌شود، بازداشت شدند. خبرها و گزارش‌های منتشر شده درباره طاهره ریاحی از اعمال فشار شدید به این روزنامه‌نگار حکایت دارند.

همزمان با این بازداشت‌ها، صالح دلدم تهیه‌کننده و کارگردان سینما نیز بازداشت شده بود.

آیا این بازداشت‌ها ادامه خواهند داشت و پروژه نفوذ دیگری در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ کلید خواهد خورد؟


در همین زمینه