برآورد میشود که دو سوم تا سه چهارم کارگرانی که تا پیش از فاجعهی آتشسوزی ساختمان پلاسکو در این محل کار میکردند بیمه تأمین اجتماعی نبوده و قادر نیستند تقاضای بیمه بیکاری کنند. غلامرضا عباسی «رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران» میگوید بیمه نبودن این کارگران ناشی از کمکاری وزارت کار است و این وزارتخانه باید پاسخگو باشد.
عباسی سخنان علی ربیعی، وزیر کار را که پس از آتشگرفتن ساختمان پلاسکو گفته بود به کارگران بیکارشده بیمه بیکاری پرداخت میشود وعدههای دروغین خواند. خبرگزاری تسنیم به نقل از او گزارش داده است که بیش از ۷۰ درصد از واحدهای تولیدی در ساختمان پلاسکو خارج از ضوابط وزارت کار فعالیت میکردند و کارگرانشان از قرارداد کار و بیمه بیبهره بودهاند.
۶ روز از آتشسوزی در ساختمان پلاسکو میگذرد و هنوز تعداد قربانیان این فاجعه از جمله کارگرانی که جان خود را از دست دادند مشخص نیست. همچنین دربارهی تعداد کارگران شاغل در پلاسکو و اینکه چه تعداد از این کارگران بیمه یبکاری و بیمه از کارافتادگی داشتهاند آمار مختلفی منتشر شده است.
درپی روشن شدن این مسأله که بیشتر کارگران شاغل در این مجموعه بیمه نبودهاند اعتراضات نسبت به وزارت کار بالا گرفت. زیرا اگر این کارگاهها مورد بازرسی قرار میگرفتند و وزارت کار کارفرمایان را برای ایجاد شرایط ایمنی مطلوب زیر فشار گذاشته بودند و همچنین کارگران بیمه تامین اجتماعی شده بودند، تعداد قربانیان احتمالی و خسارات آتشسوزی کمتر بود و کارگران بیکار شده قادر بودند از بیمه بیکاری استفاده کنند.
بیشتر بخوانید: