بر اساس گزارش رسانه‌ها ۹ بیمار بامداد سه‌شنبه ۲۹ خرداد در آتش‌سوزی در بیمارستان ۲۵۰ تخت‌خوابه قائم رشت کشته‌شدند. مقام‌های رسمی گفته‌اند در زمان وقوع آتش‌سوزی ۱۴۲ بیمار در این بیمارستان بستری بودند. بقیه بیماران به بیمارستان‌های دولتی و خصوصی گیلان منتقل شده‌اند.

علت آتش‌سوزی نامشخص اعلام شده است.

خبرگزاری تسنیم نام بیماران کشته شده را ابوطالب صادقی، زهرا قربان شیرودی، صغری صفری، معصومه اصغرنیا، محمد منتظری، محمدرضا اسدی، شهبانو راحت‌پیشه، آسیه جعفرزاده و لیلا جعفری اعلام کرد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از محمدتقی آشوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان نوشت: «علت فوت توسط پزشکی قانونی در دست بررسی است». به گفته او ۱۱۸ بیمار هم‌اکنون در سطح استان بستری شده‌اند.

شهرام مومنی، ‌رئیس سازمان آتش نشانی رشت هم در این‌باره گفت:‌ «در مجموع ۱۴۲ بیمار انتقال یافتند که ۱۱۰ بیمار توسط عوامل اورژانس و هلال احمر به بیمارستان های سطح شهر رشت منتقل شدند. در میان بیماران انتقال یافته، بیماران بدحالی از بزرگسال تا نوزاد در بخش‌های ویژه همچون آی سی یو و سی سی یو بستری بودند.» به گفته او آتش نشانانی از شهرهای لاهیجان، فومن، صومعه سرا، سنگر، منطقه آزاد انزلی، انزلی و غیره در این عملیات حضور داشتند و برخی از آن‌ها با توجه به حجم بالای دود گرفتگی ساختمان گاهاً دچار دود گرفتگی و بی‌حالی شده‌اند.

هوا تاریک است. در تصویر آمبولانس و ماشین آتش‌نشانی و ماموران دیده می‌شوند
آتش‌سوزی در بیمارستان قائم رشت – ۲۹ خرداد ۱۴۰۲

بر اساس اطلاعات مرکز ملی آمار ایران که به سال ۹۷ برمی‌گردد، حدود ۹۵۴ بیمارستان فعال در کشور وجود دارند. بر مبنای اظهارات اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یازدهم، ۵۰ درصد آن‌ها فرسوده هستند. سید جلیل میرمحمدی یزدی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یازدهم پیشتر گفته بود که تمام بیمارستان‌های ساخته شده در قبل از انقلاب اسلامی فرسوده تلقی می‌شوند و بخش زیادی از بیمارستان‌های قدیمی در کلانشهرها قرار دارند. او تمام بیمارستان‌های ساخته شده در قبل از انقلاب و تمام کلینیک‌های درمانی را که عمر آن‌ها ۴۰ سال و بیشتر است، ناایمن خوانده بود به این معنا که این اماکن نه تنها در برابر زلزله ناایمن تلقی می‌شوند، بلکه زیرساخت‌های دیگر آن‌ها مانند تأسیسات برق، آب، فاضلاب و… نیز دچار مشکل هستند.

در سال ۹۹ کلینیک سینا اطهر در تهران به دلیل ناایمن بودن سقف پارکینگ و اتصال برق کولر دچار انفجار کپسول‌ها و در نتیجه حریق شد که جان ۱۹ نفر را گرفت.

پنجم بهمن ۱۴۰۲ هم بیمارستان خصوصی گاندی در تهران دچار آتش‌سوزی شد. حسین قناعتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران خرداد ۱۴۰۱ گفته بود: «تعداد بیمارستان‌ها و مراکز درمانی پایتخت که اخطار آتش‌نشانی دارند آنقدر زیاد است که اگر همه آن‌ها تعطیل شوند، درمان در تهران مختل خواهد شد.» آذر همان سال مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی تهران گفت برای همه بیمارستان‌های ناایمن اخطار صادر شده است.

نادیده گرفتن اخطار نهادهای نظارتی و رعایت نکردن استانداردهای ضروری در سال ۱۳۹۵ موجب آتش‌سوزی وسیع در ساختمان پلاسکو شد. ۱۹ دی سال گذشته روزنامه شرق در گزارشی هشدار داده بود: «تهران پر از پلاسکوهایی است که هنوز نوبت ریزش آنها نرسیده است.» ادعای فقدان بودجه برای ایمن‌سازی بیمارستان‌ها همزمان بود با افزایش قابل توجه بودجه‌ی نهادهای مذهبی حکومتی (۱۲۴ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰، و ۶۲ درصد نسبت به سال ۱۴۰۱)، حوزه‌های علمیه (۷۷ درصد نسبت به ۱۴۰۱، و بیش از ۱۹۵ درصد نسبت به ۱۴۰۰) و بیت خمینی (۲۹ درصد در مقایسه با ۱۴۰۱ و بیشتر از ۱۱۳ درصد در مقایسه با ۱۴۰۰).