با اعلام آتش‌بس ۴۸ ساعته در جنگ یمن از سوی نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان سعودی، امیدها به پایان این فاجعه انسانی احیا شد.

یک یمنی مسلح از قبایل طرفدار منصور هادی در میان خرابه‌های جنگ - عکس: AFP
یک یمنی مسلح از قبایل طرفدار منصور هادی در میان خرابه‌های جنگ – عکس: AFP

به گزارش خبرگزاری «رویترز»، ائتلاف کشورهای عربی به رهبری ریاض شنبه ۲۹ آبان/۱۹ نوامبر آتش‌بس چهل‌ و هشت‌ساعته‌ای را برای پایان‌دادن به درگیری‌ها اعلام کردند. این ائتلاف علیه شیعیان مسلح حوثی و نیروهای وفادار به رئیس‌جمهور سابق، علی عبدالله صالح و در حمایت از عبدربه منصور هادی، رئیس‌جمهور رسمی و کنارگذاشته‌شده از قدرت می‌جنگند.

حوثی‌ها در ۲۲ ژانویه ۲۰۱۵ کاخ ریاست‌جمهوری یمن را تصرف کردند و در پی آن، منصور هادی وادار به کناره‌گیری از قدرت شد. با شروع عملیات ائتلاف به رهبری عربستان با عنوان «طوفان اراده» در همان سال، هادی به عدن گریخت و استقرار دولت خود را در آنجا به موازات دولت حوثی‌ها و متحدان‌شان در صنعا اعلام کرد. از آن پس، جنگ داخلی یمن شدت بسیار بیشتری به خود گرفت.

به گزارش خبرگزاری‌های عربستان سعودی، این آتش‌بس از ظهر شنبه (ساعت ۹ به وقت گرینویچ) آغاز شده‌است.

به سوی پایان جنگ

عربستان اعلام کرده که اگر حوثی‌های تحت حمایت ایران به آتش‌بس متعهد بمانند و اجازه ورود کاروان‌های کمکی به مناطق محاصره‌شده را بدهند، مدت آن را تمدید خواهد کرد.

حوثی‌ها پیشتر در چهارشنبه ۱۶ نوامبر اعلام کرده‌بودند که برای توقف درگیری‌ها و تشکیل یک دولت وحدت ملی آمادگی دارند.

یکی از مقام‌های حوثی‌ها نیز شنبه به خبرگزاری رویترز گفت که «مردم یمن فقط در حال عمل به حق دفاع از خود هستند و وقتی عربستان سعودی از جنگیدن دست بردارد، نبرد خاتمه خواهد یافت.»

به گزارش سازمان ملل متحد، در جنگ یمن تا کنون بیش از ۱۰ هزار تن کشته و دو و نیم میلیون‌ تن آواره شده‌اند. حدود ۱۳ میلیون یمنی به دلیل جنگ نیازمند کمک هستند و بیش از هفت میلیون نفر از ناامنی غذایی رنج می‌برند و نیاز فوری به کمک‌های بشردوستانه دارند. به‌علاوه، یمن فقیرترین کشور منطقه است و پس از بهار عربی و برکناری عبدالله صالح از قدرت، هنوز در بحران سیاسی به سر می‌برد. این کشور سال‌ها است که به دلیل بحران دولت مرکزی و نزاع‌های قومی، قوی‌ترین شاخه القاعده را در خود جای داده‌است.


در همین زمینه