نایب رئیس مجلس شورای اسلامی می‌گوید که قوانین مصوب نهادهای حاکمیتی عامل نابرابری اقتصادی و منطقه‌ای در ایران است.

Massoud-Pezeshkian

مسعود پزشکیان نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در یک برنامه تلویزیونی گفت که نابرابری و عدم تعادل منطقه‌ای محصول قوانین مجلس است.

او پنج‌شنبه شب در برنامه تلویزیونی “دست‌خط” با انتقاد از رویه شورای نگهبان در بررسی قوانین مصوب مجلس، گفت که «یک بار نشد ما قانونی بنویسیم و شورای نگهبان بگوید این خلاف عدالت است.»

نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی پس از آنکه تصاویری از مناطق محروم و حاشیه‌نشینان شهری پخش شد، عنوان کرد: «قوانین ما این اوضاع را به وجود آورده است، بی‌عدالتی، عدم تعادل را ایجاد کرده است.»

عضو فراکسیون امید در ادامه گفتار و رفتار مسئولان حکومتی در جمهوری اسلامی را مغایر با یکدیگر دانست و افزود: «من مشکلات خود را به راحتی حل می‌کنم و به آنها (مردم) می‌گویم تحمل کنید او می‌فهمد. مردم زبان من را نمی‌فهمند بلکه رفتار من را می‌فهمند.»

او شیوه قانون‌گذاری در مجلس شورای اسلامی را نادرست خواند و گفت که «مشکل مملکت ما از مجلس ماست. اگر مجلس یک ساختار مناسب داشت و همان زبان و نگاه مشترک و برنامه‌ای داشت نباید به اینجا که الان هستیم می‌رسیدیم.»

پزشکیان از تغییر چندباره قوانین در بازه زمانی کوتاه انتقاد کرد و ساختار مجلس و دولت در ایران را غیرکارشناسی خواند. او ادامه داد: «وقتی قانونی می‌نویسم و عوض می‌کنیم و تبصره به آن اضافه می‌کنیم به این معنا است که حرف‌های درست و محکمی نتوانستیم بزنیم.»

نایب رئیس مجلس عدم اجرای دقیق برنامه‌های مصوب را هم ناشی از ضعف نظارت مجلس دانست و گفت: «اگر جایی حرف درست زدیم نتوانستیم درست نظارت کنیم که اجرا کنند.»

او بار دیگر تاکید کرد که «این معضلاتی که گریبان جامعه را گرفته است از همان جهت‌گیری‌هایی است که در مجلس داریم.»

تائید حقوق نجومی در وزارت بهداشت و درمان

مسعود پزشکیان در بخش دیگری از این برنامه حقوق و دستمزد چند میلیونی پزشکان دولتی را تائید کرد. وزیر بهداشت و درمان ایران همزمان با انتشار فیش‌های حقوقی پرداخت هرگونه حقوق و دستمزد چند میلیون تومانی در این وزارت‌خانه و بیمارستان‌های وابسته به آن را تکذیب کرده بود.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن تائید پرداخت دستمزد چند میلیون تومانی در وزارت بهداشت و درمان، گفت که درآمد پزشکان سیستم دولتی در ایران ماهیانه ۱۵۰ میلیون تا ۱۹۰ میلیون تومان است.

پزشکیان سرانه بهداشتی در ایران را ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلار اعلام کرد و گفت: سرانه بهداشت و درمان در امریکا که ۸ هزار دلار و سهم پزشکان سالانه ۱۵۰ هزار تا ۶۰۰ هزار دلار است.

او درآمد پزشکان در ایران را چند برابر این صنف در امریکا دانست و افزود: برخی پزشکان خصوصی «پول یک سال امریکا را در عرض یک ماه در ایران در می آورند.»

نماینده تبریز در مجلس درآمد ماهیانه برخی از پزشکان را میلیاردی دانست و گفت که این پزشکان مالیات نمی‌دهند و یا بسیار کم می‌دهند».

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی درآمد ماهیانه خود را ۱۱ میلیون تومان در ماه اعلام کرد و گفت که «من استاد تمام هستم و در خواب هم نمی دیدم این میزان پول دهند».

پزشکیان با بیان اینکه در مجموعه‌ای که کار می‌کند «پول های مفت زیاد می دهند»، افزود: «ما یا باید حقوق بگیریم یا کارانه کار کنیم. ما هم حقوق می گیریم و هم کارانه پول می گیریم».

او گفت که در صورتی که عمل جراحی انجام دهد، درآمد بیشتری خواهد داشت «هر چه بیشتر عمل کنم این بیشتر خواهد شد. با تعرفه‌هایی که در دولت وجود دارد راحت می‌توانم ۸۰ میلیون تا ۱۰۰ میلیون درآمد داشته باشم.»

نایب رئیس مجلس حل مسئله حقوق‌های نجومی را نیازمند کار «کارشناسی» دانست و گفت که با تصویب طرح دو فوریتی این مسئله حل نخواهد شد.