استان چهارمحال و بختیاری بار دیگر صحنه درگیری‌های خونین بر سر آب شد. پس از اعتراضات شهر بُلداجی، اهالی دو روستای «کتک» و «ارجنک» این استان نیز بر سر آب با هم درگیر شدند که در جریان آن دو نفر کشته و دو نفر زخمی شدند.

در روز سه‌شنبه ۲۹ تیرماه نیز اهالی شهر بُلداجی استان چهارمحال و بختیاری در اعتراض به انتقال آب این منطقه با پلیس درگیر شدند
در روز سه‌شنبه ۲۹ تیرماه نیز اهالی شهر بُلداجی استان چهارمحال و بختیاری در اعتراض به انتقال آب این منطقه با پلیس درگیر شدند

روزنامه شهروند، چاپ ایران در شماره روز دوشنبه ۲۵ مردادماه خود گزارش درگیری اهالی دو روستای «کتک» و «ارجنک»، واقع در ٢٠ کیلومتری شهرکرد، مرکز استان چهارمحال و بختیاری را منتشر کرده و نوشته است این درگیری روز دوشنبه ١٨ مردادماه رخ داده است.

درگیری اهالی دو روستا زمانی شروع شده است که گوسفندان یک چوپان روستای «ارجنک» برای خوردن آب به چشمه‌ای که روستاییان بر سر مالکیت آن اختلاف دارند می‌روند و خشم اهالی روستای «کتک» را برمی‌انگیزند؛ اهالی «کتک» چوپان را کتک می‌زنند و با ورود اعضای خانواده چوپان به درگیری، دو نفر کشته و دو نفر زخمی می‌شوند.

یکی از کشته‌شدگان با شلیک گلوله اسلحه شکاری جان خود را از دست داده است.

بنا به گزارش روزنامه شهروند اهالی این دو روستا سال‌هاست که بر سر آب اختلاف دارند و این اختلاف‌ها با پدید آمدن خشکسالی در منطقه شدت گرفته است.‌

به‌گفته قهرمان غلامی، رئیس شورای «ارجنک»، اختلاف بر سر آب تنها محدود به این دو روستا نمی‌شود و روستای «پیربلوط» هم با «ارجنک» بر سر تقسیم آب اختلاف دارد.

قهرمان غلامی به روزنامه شهروند گفته است: «نمی‌شود گفت که این مسائل و درگیری به‌خاطر چند گوسفندی که از چشمه آب خورده‌اند، ایجاد شده؛ به ‌هر حال خشکسالی به مردم فشار آورده و روی دامپروری و کشاورزی تأثیر گذاشته است.»

یکی از اهالی روستاهای اطراف شهرکرد که سال‌هاست درگیر این اختلاف‌هاست به روزنامه شهروند گفته است: «متأسفانه تفکر نادرستی درباره پرآبی چهار محال‌و‌بختیاری وجود دارد که باعث شده تا مافیای برداشت از آب در این استان شکل بگیرد؛ همه این‌ها در حالی است که این استان درگیر خشکسالی است، این موضوع آن‌قدر به مردم فشار آورده که با هم درگیر می‌شوند.»

ایوب فرهادی بابادی از فعالان محیط ‌زیست استان چهار محال‌و‌بختیاری بی‌سروسامانی آب منطقه را ناشی از مقاومت مسئولان وزارت نیرو در این استان در مقابل انتقادها نسبت به انتقال آب می‌داند.

از سوی دیگر اردشیر نوریان، نماینده شهرکرد در مجلس ایران نیز گفته است که موضوع کم‌آبی و مسائل مربوط به آن یکی از مسائل اصلی کشور است و در استان چهار محال‌و‌بختیاری به دلیل بافت کشاورزی و دامپروری، مسأله تأمین آب کشاورزی به یکی از محوری‌ترین موضوعات استان تبدیل شده است.

به گفته اردشیر نوریان اتفاقات اخیر فضای استان را به‌شدت ملتهب و مسائل اجتماعی متأثر از این موضوع را ایجاد کرده است. او می‌گوید: «بحث ما کمبود آب است؛ مشکل این است که وزارت نیرو برای حل مسأله کم‌آبی در استان‌های همجوار، پروژه‌های انتقال آب را از استان چهار محال‌و‌بختیاری دنبال می‌کند؛ مردم از این موضوع ناراحت هستند. ما خودمان منشأ دو رودخانه کارون و زاینده‌رود هستیم؛ چرا به مشکلات ما توجه نمی‌شود، چرا ٢۵٠ روستا در استان ما باید با تانکر آبیاری شوند، اما از آن طرف میلیاردها تومان هزینه شود تا سد خاکی زده شود و تونل‌های زیرزمینی احداث کنند؛ چرا به مشکلات ما توجهی نمی‌شود.»

در روز سه‌شنبه ۲۹ تیرماه نیز اهالی شهر بُلداجی استان چهارمحال و بختیاری در اعتراض به انتقال آب این منطقه به سفید‌دشت برای استفاده در کارخانه فولاد با پلیس درگیر شدند که در جریان آن یک نفر کشته، ١٠٨ نفر زخمی و ٧٠ نفر بازداشت شدند.

ایران بیش از ۱۵ سال است که با خشکسالی مستمر مواجه است. افزون بر این خشکسالی، برداشت‌های بی‌رویه آب از منابع زیرزمینی و توسعه فزاینده کشاورزی سبب کاهش سطح آب‌های زیرزمینی و بحران آب شده است.

مقامات ایران می‌گویند نگران این هستند که این بحران به جنگ آب در کشور منجر شود.

بیشتر بخوانید: