تعدادی از مهمانداران و خدمه زن داخل کابین ایرفرانس، شرکت هواپیمایی فرانسه، به قانون این شرکت برای پرواز به ایران اعتراض کرده‌اند. بر اساس این قانون آنها باید در پرواز به ایران حتما شلوار و کت گشاد بپوشند و اگر از هواپیما خارج شدند، روسری سر کنند.

COM-P058371_01

چندین اتحادیه مربوط به مهمانداران نیز پشتیبان معترضان به این قانون هستند و امیدوارند که وزیر امور زنان کابینه در این زمینه دخالت کند. اتحادیه ناوبری هواپیمایی کشوری (UNAC)، نامه‌ای به لورنس روسینول وزیر حقوق زنان و خانواده فرانسه نوشته و در آن اجبار به روسری بر سر کردن و رعایت شکل خاصی از پوشش را «تهدیدی واقعی برای شرافت» خود خوانده است.

یک اتحادیه دیگر به نام اتحادیه ملی خدمه کابین (SNPNC)، این مقررات را در بیانیه ای محکوم کرد و آن را «حمله به آزادی عقیده و آزادی‌های فردی و تجاوز به حریم خصوصی» خواند.

نماینده اتحادیه‌ها از ایرفرانس خواسته که کار کردن در خط هوایی پاریس- تهران را برای کارکنان زن خود به شکل داوطلبانه در بیاورد تا تنها کسانی که مایلند روسری به سر کنند در این پروازها کار کنند و این کار تاثیری در حقوق و ساعت کاری آنها نداشته باشد.

در ایران، حجاب برای زنان اجباری است در حالی که در فرانسه که حکومت سکولار دارد، داشتن حجاب ممنوع نیست و تنها پوشاندن صورت با نقاب ممنوع است.

هواپیمایی فرانسه می‌خواهد پروازهای خود را به ایران پس از هشت سال توقف از سر بگیرد. پروازهای این شرکت هواپیمایی به دنبال تحریم‌های بین‌المللی قطع شده بود. به دنبال توافق هسته‌ای ایران و کشورهای غربی در سال ۲۰۱۵، حالا ایر فرانس تصمیم گرفته که پروازهایش را به این کشور از سر بگیرد که مقصد جذابی برای توریست‌های فرانسوی است.

کریستوفر  پیلت، سخنگوی اتحادیه ملی خدمه کابین به خبرگزاری فرانسه گفته است: «قوانین هواپیمایی فرانسه از کارکنان زن خود می‌خواهد که هنگام پرواز به ایران شلوار بپوشند، یک کت گشاد بر تن کنند و  هنگام خروج از هواپیما روسری بر سر بگذارند و کسانی که این قوانین را رعایت نکنند، ممکن است جریمه شوند.»

فلور ادیقی، رئیس اتحادیه ناوبری هواپیمایی کشوری به روزنامه تلگراف لندن گفته است: «نقش ما این نیست که درباره قانون حجاب در ایران قضاوتی داشته باشیم، آنچه که ما محکوم می‌کنیم، اجباری کردن آن است. خدمه پرواز باید این حق را داشته باشند که این نوع پروازها را نپذیرند.»

اما هواپیمای فرانسه اعلام کرده که این قانون جدید نیست و تا سال ۲۰۰۸ زمانی که پروازها میان ایران و پاریس برقرار بود انجام می‌شده است.

بر اساس قوانین ایران، همه زنان باید در مکان‌های عمومی موهای سر خود را بپوشانند. این اجبار در طول پرواز به ایران وجود ندارد و هواپیمایی فرانسه گفته که تمام شرکت‌های هواپیمایی که به تهران پرواز دارند این قانون را رعایت می‌کنند.

بر اساس نامه‌ای که اتحادیه ناوبری هواپیمایی کشوری به وزیر امور زنان نوشته است، هواپیمایی فرانسه همچنین از زنان خدمه پرواز خود حواسته که در فضاهای عمومی سیگار نکشند. این در حالی است که چنین نامه‌ای به کارکنان مرد داده نشده است.

این شرکت تاکنون درباره این موضوع  واکنشی نشان نداده است.

همزمان، کمپین آزادی‌های یواشکی که یک کمپین فعال برای اعتراض به حجاب اجباری در ایران در فضای مجازی است فراخوانی منتشر کرده و از زنان توریست خارجی خواسته در سفر به ایران با رعایت نکردن حجاب، با اجباری بودن آن در ایران مخالفت کنند.

این کمپین از از زنان توریست خارجی خواسته که مانند زنان ایرانی، عکسی از خود در سفر به ایران منتشر کنند که در آن حجاب ندارند و آن را برای صفحه آزادی‌های یواشکی بفرستند.