نیروهای دولتی سوریه با کمک جنگنده‌های روسیه به استحکامات نظامی و سنگرهای استان رقه رسیدند و در حال پیشروی به سمت مرکز این استان هستند. استان رقه در شرق سوریه واقع شده و مرکز خلافت گروه دولت اسلامی (داعش) است.

Syrian government forces raise their weapons as they patrol after taking control of the village of Kiffin, on the northern outskirts of the embattled city of Aleppo on the road leading to Gaziantep, from opposition forces on February 11, 2016. / AFP / GEORGE OURFALIAN
بازپسگیری استان استراتژیک حلب و همچنین پیشروی ارتش سوریه تا مرز استان رقه می‌تواند به شدت دولت اسد را تقویت کند/ عکس از afp

همچنین گزارش‌های دیگر حاکی از پیشروی ارتش سوریه در بخش‌های وسیعی از شمال استان حلب است.

طبق گزارش ارتش سوریه و به نقل از رویترز، نیروهای دولتی سوریه با حمایت نیروهای زمینی ایران و حزب الله لبنان موفق شدند تا مسیر تدارکاتی و کمک‌رسانی شبه‌نظامیان با ترکیه را قطع کنند و شمال استان حلب در نزدیکی مرز ترکیه را نیز به محاصره خود در آورند.

از سوی دیگر، جبهه النصره علاوه بر اعزام نیروهای فراوان به شمال حلب، ده‌ها خودروی نظامی خود را به این منطقه منتقل کرده تا از محاصره این شهر توسط ارتش سوریه جلوگیری کند.

خبرهای دیگر نیز حاکی از پخش کردن برگه‌هایی در شمال استان حلب است که ارتش سوریه در آن از نابودی کامل «گروه‌های تروریستی» خبر می‌دهد و از ساکنان شهر می‌خواهد که شهر را ترک کنند.

روز گذشته معاون نخست‌وزیر ترکیه اعلام کرد که بین ۳۵ تا ۴۰ هزار پناهجوی جدید در اردوگاه‌های سوریه واقع در مرز ترکیه مستقر شده‌اند. اکثر قریب به اتفاق این پناهجویان از حلب وارد ترکیه شدند.

به گزارش رویترز، بازپسگیری استان استراتژیک حلب و همچنین پیشروی ارتش سوریه تا مرز استان رقه می‌تواند به شدت دولت اسد را تقویت کند و از این طریق دمشق در منازعات سوریه دست بالا را پیدا خواهد کرد.

Forces loyal to the Syrian regime stand on a street with national flags after Syria's army and allied forces took full control from rebel groups of the strategic town of Salma, in the northwestern province of Latakia on January 12, 2016. In a breaking news flash, state television reported that the army, backed by the pro-government National Defence Forces militia, had also seized hilltops surrounding the town. / AFP / STRINGER
نیروهای ویژه ارتش سوریه/ عکس از afp

علاوه بر این، گزارش‌های دیگر از اعزام نیروهای ارتش عربستان و امارات به سوریه خبر می‌دهند.

اشتون کار‌تر، وزیر دفاع آمریکا پیش از این گفته بود که امارات متحده عربی برای حمایت از شبه‌نظامیان سنی در مبارزه با داعش نیروهای ویژه به سوریه اعزام خواهد کرد. او اعلام کرد نیروهای اماراتی به زودی با نیروهای عربستان سعودی ترکیب خواهند شد.

دیمیتری مدودف، نخست‌وزیر روسیه نیز هشدار داد که اعزام نیروهای زمینی کشورهای عربی به سوریه می‌تواند به جنگ جهانی دیگری منجر شود.

بیشتر بخوانید: آیا جنگ جهانی سوم از سوریه آغاز می‌شود؟

روز گذشته وزیران امور خارجه گروه تماس سوریه که در کنفرانس امنیتی مونیخ گرد هم آمده بودند بر سر «ترک مخاصمه» در این کشور به توافق رسیدند. این ترک مخاصمه قرار است از روز دوشنبه به مدت یک هفته اجرا شود. با این حال در طی این ترک مخاصمه حملات علیه داعش و جبهه النصره ادامه خواهد یافت.

تاکنون تعداد قربانیان پنج سال جنگ داخلی سوریه حدود ۲۶۰ هزار نفر برآورد شده بود. اما روز گذشته و با آغاز کنفرانس امنیتی مونیخ، «مرکز تحقیقات استراتژیک سوریه» که یک نهاد بین‌المللی است تعداد قربانیان را ۴۷۰ هزار تن اعلام کرد.