آمار هشدار دهنده‌ای بیانگر اضافه وزن ۶،۱ درصد کل کودکان گروه سنی زیر پنج سال در سراسر جهان است. در سال ۱۹۹۰ این رقم ۴،۸ درصد یعنی ۳۱میلیون کودک بود.

overweight

 سازمان بهداشت جهانی گزارشی منتشر کرده که در آن از روند رو به رشد چاقی و تنبلی و پرخوری کودکان گروه سنی زیر پنج سال ابراز نگرانی می‌شود. این سازمان برای مقابله با مشکل چاقی کودکان، نکاتی چون تعیین استاندارد غذای مدرسه، اخذ مالیات شکر یا محدودیت تبلیغات غذای ناسالم را به دولت‌ها توصیه می‌کند. در این گزارش یاد‌آوری شده که این اقدامات به تنهایی کافی نیستند، بلکه لازم است مجموعه شرایط زیستی تغییر کند.

کشورهای دارای سرانه پایین و متوسط، سهم بالایی از تعداد کودکان دچار مشکل اضافه وزن را دارند. در این کشورها در فاصله سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۴ تعداد کودکان دارای اضافه وزن از ۷،۵ به ۱۵ میلیون نفر افزایش یافته است. تقریبا نیمی از این کودکان در آسیا و یک‌چهارم آنها در آفریقا زندگی می‌کنند.

پتر گلاکمن، معاون کمسیون مبارزه با اضافه وزن کودکان در سازمان بهداشت جهانی می‌گوید بچه‌ها تقصیری در این زمینه ندارند: «نمی‌شود کودک دو ساله‌ای را سرزنش کرد که چرا چاق، تنبل و پرخور است.»

پژوهش‌های علمی نشان می‌دهند که اغلب کودکان بیش از اندازه چاق در بزرگسالی هم دچار مشکل اضافه وزن خواهند بود و این امر خطر ابتلا به «دیابت نوع دو» را در سنین جوانی افزایش می‌دهد و به بروز مشکلاتی مانند فشار خون بالا، آسیب قوه بینایی، ضعف مفاصل و عضلات و کمر درد منجر خواهد شد.