یک هفته پس از آن‌که وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران از فعالیت شرکت‌های «خصولتی» در حوزه انرژی انتقاد کرد، سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی می‌گوید که مجلس تخلفات وزارت نفت را بررسی خواهد کرد.

Bijan zanganeh

مصطفی افضلی‌فرد، سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی به خبرگزاری مهر گفت که وزارت نفت در واریز سهم صندوق توسعه ملی از فروش نفت تخلف کرده است.

براساس برنامه پنجم توسعه دولت موظف شده است که حداقل بیست سه درصد از درآمدهای حاصل از فروش نفت را به صندوق توسعه ملی واریز کند. سال گذشته و پس از کاهش قیمت نفت، دولت این سهم را به بیست درصد کاهش داد. اما به گفته سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰، دولت از واریز سهم بیست درصدی صندوق توسعه ملی از درآمدهای نفتی خودداری کرده است.

افضلی فرد «ضعف نظارت وزارت نفت در قاچاق فرآورده‌های نفتی» و «عملکرد مالی وزارت‌خانه در عرضه فرآوردهای نفتی موجود در انبار شرکت ملی نفت» را از دیگر مواردی دانست که نیازمند تحقیق و بررسی است.

او با بیان این‌که عملکرد این وزارت نفت نیازمند شفافیت بیشتری است، از دریافت گزارش سازمان بازرسی در باره عملکرد این وزارت‌خانه خبر داد و گفت که این موارد باید با حضور مسئولان ذی‌ربط بررسی شود.

افضلی فرد همچنین از بررسی وعده‌های وزیر نفت در دو سال گذشته خبر داد و گفت که «دو هفته قبل وزیر را دعوت کردیم اما خواستار بررسی موضوع در جلسه دیگری شد». به گفته او، بیژن زنگنه در دو سال گذشته وعده کرده است که ظرفیت برداشت در میادین مشترک نفت و گاز را افزایش دهد و پروژه‌های پارس جنوبی به شاخص‌های اعلام شده برسند.

عملکرد بیژن زنگنه در پرونده موسوم به کرسنت، پرونده استات اویل و مهدی هاشمی، بازگشت گروهی از مدیران نفتی بازنشسته به این وزرات‌خانه و تمایل او به همکاری به شرکت‌های خارجی در پروژه‌های نفتی در دو سال گذشته همواره مورد انتقاد گروهی از نمایندگان مجلس و مدیران نفتی بوده است.

او در نخستین روزهای بازگشت دوباره‌ به وزارت نفت، با تشکیل ستاد ویژه‌ای از شناسایی گلوگاه‌های فساد در این وزارت‌خانه خبر داد. افشای پرونده بابک زنجانی و همچنین ناپدید شدن دو دکل نفتی در دولت گذشته تنها اقدامات این ستاد است. با این حال منتقدان او معتقدند که مدیرانی که در پرونده بابک زنجانی و خرید دکل‌های گم شده نقش داشتند، هم‌اکنون نیز در وزارت نفت مشغول به کار هستند.

زنگنه هفته گذشته در نشست اعضای اتاق بازرگانی تهران، این انتقاد‌ها را سیاسی دانسته و گفته بود که یک سال و نیم دیگر از وزارت‌ نفت می‌رود. او همچنین از عملکرد پیمانکاران داخلی پروژه‌های نفت و گاز انتقاد کرده و گفته بود که پیمانکاران داخلی ناتوان و گران‌فروش هستند.

در همین زمینه

وزیر نفت: طرح آزادسازی قیمت بنزین به جریان می‌افتد

سپاه و منفعت‌های نفتی؛ خارجی‌ها نیایند

چشم‌پوشی سپاه از گنج اقتصاد ایران؛ امر ناممکن

لغو سه قرارداد نفتی؛ زورآزمایی زنگنه با سپاه