سيستان و بلوچستان امسال جزو کم‌بارش‌ترین استان‌های ایران بوده است. همین موضوع باعث شده که مسئولان دولتی کشت برنج در این استان را حذف کنند.

keshavarz-gandom

وب‌سایت «عصر هامون» در گزارشی که روز پنج‌شنبه ۱۸ تيرماه منتشر کرده نوشته است ۳۳ سدی هم که در استان سیستان و بلوچستان ساخته شده مانع از خشکسالی این استان نشده و کم‌آبی دامن شاليکاران را گرفته است.

بنا به این گزارش بر اثر خشکسالی، سیستان و بلوچستان در سال‌های اخير خسارت‌های زيادی را در بخش کشاورزی متحمل شده است.

برنج سيستان و بلوچستان که در سال‌های اخير به ۲۵ هزار تن در سال می‌رسيده است اکنون در فهرست محصولات پر آب‌بر قرارگرفته و به‌زودی از چرخه کشت اين محصول در استان حذف می‌شود. اين در حالی است که بسياری از روستائیان در این استان از طريق کشت برنج گذران می‌کنند.

براساس بخشنامه وزارت جهاد کشاورزی که سال گذشته صادر شد، کشت برنج در ۱۴ استان از مجموع ۱۶ استان برنج‌خيز ایران ممنوع شد و سيستان و بلوچستان يکی از استان‌های ممنوع شده است.

«عصر هامون» به نقل از يک کارشناس اقتصادی نوشته است: «کشت برنج در سيستان و بلوچستان به زودی تعطيل و محصول ديگری جايگزين اين کشت در استان می‌شود.»

اين کارشناس گفته است: «مسئولان کشوری به دليل خشکسالی به دنبال حذف اين محصول از چرخه کشت در استان هستند.»

ممنوعیت کشت محصولات پُرآب در رامیان

در همین حال جواد صادقلو، فرماندار شهرستان راميان در استان گلستان نیز روز پنج‌شنبه اعلام کرد که این استان به دليل کاهش بارندگی دچار بحران آب شده و برای مديريت بحران آب کشت محصولات پُرآب در استان، منجمله شالی، ممنوع است.

فرماندار راميان گفت: «کاهش بارندگی و خشکسالی ما را تهديد می‌کند و اين کاهش بارندگی‌ها در میزان سطح آب زيرزمينی و قنات‌ها نيز تأثيرگذار بوده است.»

صادقلو افزود: «کمبود آب موجب ضرر همگان می‌شود و حتی در آينده احتمال دارد جنگ‌ها بر سر منابع آبی صورت بگيرد.»