بريتانيا تا سال ۲۰۲۰ برای تأمين بيش از نيمی از انرژی مورد نیاز خود به انرژی‌های تجديدپذير روی‌ می‌آورد.

climate change

به همین منظور صندوق خيريه ملی بريتانيا در آخرين تصميم خود ۳۰ ميليون پوند به تأمين انرژی‌های تجديدپذير در بریتانیا اختصاص داد. اين مبلغ قرار است صرف توليد و تحقيق در تکنولوژی‌های جدیدی مانند پنل‌های خورشيدی و ديگ‌های بخار شود که می‌توانند حرارت را از درياچه‌ها استخراج و جذب کنند.

به گزارش گاردین، اين سرمايه‌گذاری از آن رو قابل توجه است که بيش از هشت برابر ميزان سرمايه‌گذاری قبلی (حدود ۳.۵ ميليون پوند) است که اين مؤسسه به توسعه انرژی‌های سبز اختصاص داده بود.

پاتريک بِگ يکی از مديران ارشد اين خيريه می‌گويد: «ما در تنظيم برنامه ۱۰ سال آينده خود بيشترين سهم را برای تلاش در جهت کاهش تغييرات آب و هوايی و همچنين کاهش ميزان وابستگی‌مان به نفت و سوخت‌های فسيلی قائل شده‌ايم. ما عميقاٌ به راه حل‌های سبز روی آورده‌ايم.»

او در ادامه هدف از اين تصميم‌گيری‌های بلند مدت را حفاظت از نسل‌های آينده اعلام کرد.

اين مؤسسه تخمين‌زده که با طرح‌ برنامه‌ريزی شده و مقرر برای استقرار منابع انرژی‌های تجديدپذير در ۴۰ پروژه مشخص دربريتانيا، سالانه بيش از ۲۵۰۰ تن از ميزان مصرف دی‌اکسيد کربن کاهش يابد و دست‌کم بيش از ۲۰ درصد در مصرف سوخت‌های فسيلی صرفه‌جويی ‌شود. آنها اميدوارند با انجام اين طرح بتوانند سالانه بيش از چهارميليون پوند در هزينه‌های سوخت صرفه‌جويی کنند.

همچنین صندوق خيريه ملی بريتانيا اعلام کرد بيش از ۶۰ درصد از ۴۰ پروژه در دست کار، در زيست‌توده‌ها يا همان «بايومس‌ها» و بهره‌برداری از مناطق وسيعی از جنگل‌ها اجرا می‌شود. زيست‌توده يکی از منابع مهم انرژی‌های تجديدپذير محسوب می‌شود و به هر موجود زنده که قابليت رشد و نمو داشته و بر مبنای قوانين طبيعی قابل تقسيم است، اطلاق می‌شود. این منابع شامل جنگلها، اجزاء گياهان، برگ‎ها، موجودات زنده، اقيانوس‌ها، زائدات حيوانی، پسماندهای شهری و غذايی و غیره است.

پروژه‌های ديگر نيز بيشتر بر انرژی‌ خورشيدی و پمپ‌های حرارتی و آبی تکيه دارد. مثل پروژه‌های برق-آبی که حرارت طبيعی را از درياچه‌ها می‌گيرد و با استفاده از يک مبدل حرارتی آن را به انرژی تبديل می‌کند.

خيريه ملی بريتانيا با تصاحب بيش از ۲۵۰ هزار هکتار زمين در بريتانيا، بزرگترين مالک خصوصی زمين در اين کشور است. تمرکز اين مؤسسه بر سرمايه‌گذاری در انرژی‌های‌ تجديدپذير از اين رو جالب توجه به نظر می‌رسد که همين مؤسسه تا چند سال گذشته بزرگترين مانع در بريتانيا برای احداث توربين‌های بادی در ساحل (ارزان ترين منبع انرژی‌های تجديد پذير بريتانيا) به شمار می‌رفت.

چندی پيش اتحاديه اروپا نيز برای دستيابی به اهداف کاهش تغييرات آب و هوايی و کاستن از انتشار گازهای گلخانه‌ای اقدام به سرعت بخشيدن در توليد انرژی پاک کرده و برای خود معين کرد تا سال ۲۰۳۰ دست‌کم ۵۰ درصد از انرژی خود را از منابع تجديدپذير تأمين کند. اين هدف می‌بايست در تمامی شاخه‌های صنعت از قبيل حمل‌ و نقل، کشاورزی و ساختمان‌سازی که نياز چندانی به برق ندارند نيز رعايت شود. اتحاديه اروپا پيش‌بينی کرده اين اقدام وابستگی اين اتحاديه را به واردات سوخت‎های فسيلی قطع خواهد کرد.

در حال حاضر بيش از ۲۵ درصد از برق اروپا از انرژی‌های تجديدپذير و پاک تهيه می‌شود.

اتحاديه اروپا، کاربرد انرژی‌های تجديدپذير را نه تنها در مقابله با گرمايش زمين و تغييرات آب و هوايی حائز اهميت می‌داند، بلکه بهره‌برداری از آن را در تأمين امنيت منابع انرژی و تنوع آن، حياتی تلقی می‌کند.