واتيکان برای برگزاری نشست «حفظ سياره زمين» نائومی کلاين، نويسنده برجسته ضد سرمايه‌داری و فعال محيط زيست را دعوت کرده است. قرار است در اين نشست بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد نيز شرکت کند.

Naomi Klein
نائومی کلاين، سال ۲۰۱۱، در جمع معترضان جنبش وال استريت

کلاين، نويسنده کتاب «سرمايه‌داری در برابر آب و هوا: اين همه چيز را تغيير می‌دهد» در اولين واکنش خود اين دعوت را «غير منتظره» خواند .

پاپ فرانسيس، رهبر مسيحيان کاتوليک در ماه آوريل، در اولین سندی که ویژه معضل محیط زیست صادر کرده، خواستار «اقدام قاطع و عاجل» برای جلوگیری از تخریب محیط زیست و گرمایش کره زمین شده است. پاپ در بخشی از گفتار خود خواستار پايان دادن به شيوه‌های زندگی تجملی و مصرف‌گرا در کشورهای ثروتمند شد و از آنها با نام شيوه‌های «دم دستی و سطحی» ياد کرد. گمان می‌رود پاپ در اين بيانيه جمهوری‌خواهان آمريکا را هدف خود قرار داده بود.

جمهوری‌خواهان آمريکا نيز در جواب بيانيه پاپ شانه بالا انداختند و متفق القول گفتند: «پاپ بايد علم را به نفع دانشمندان ترک کند.» آنها بارها بيانيه اخير پاپ عليه تخريب محيط زيست را «ناقص و بی‌تدبير» خواندند.

با اين حال نائومی کلاين، حمله پاپ به جمهوری‌خواهان و همچنين دعوت پاپ از او در اين نشست را «شجاعانه » خواند و آمريکا را به استفاده بيش از حد از سوخت فسيلی و دامن زدن به تخريب محيط زيست متهم کرد.

کلاين از آن دسته از فعالان محيط زيست است که به تغيير يا بهبود وضعیت آن در ساختار سرمايه‌داری معتقد نيست. به باور او اقتصاد سرمايه‌داری بر اساس اطمينان به رشد دائمی و بی‌پايان ساخته شده است؛ اما رشد بی‌پايان اقتصادی با مسئله کاهش چشم‌گير سطح آلاينده‌ها ناسازگار است؛ تنها زمانی اين امر ممکن است که اقتصاد جهانی تغيير کند و در نتيجه سطح آلاينده‌ها بيش از مقادير حاشيه‌ای با کاهش مواجه شود.

«دکترین شوک و سرمایه‌داری فاجعه» یکی از مشهورترین آثار اوست که در ایران با برگردان مهرداد شهابی و میرمحمود نبوی منتشر شد.