خسرو ارتقايی، مديرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران می‌گوید میزان بارندگی در تهران چنان کاهش داشته که بحران آبی در آن تشدید شده است.

aab

به‌گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) خسرو ارتقايی گفت از ابتدای سال جاری تا اردیبهشت‌ماه وضعیت بارندگی در تهران خوب بود اما از نيمه ارديبهشت‌ماه تا به امروز بارندگی جدی در سطح استان نبوده است.

به‌گفته او در مجموع ۸۱۶ ميليون مترمکعب آب در سد‌های پنج‌گانه استان تهران موجود است که در مقايسه با شرايط عادی تقریباً ۱۴۶ ميليون مترمکعب کسری آب وجود دارد.

بر این اساس، وضعيت ذخائر آبی در سد اميرکبير ۱۸۲ ميليون، سد لتيان ۷۰ ميليون، سد لار ۱۴۹ ميليون، سد طالقان ۲۴۶ ميليون و سد ماملو ۱۶۷ ميليون مترمکعب است.

مديرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران گفت: «ميزان بارندگی پايتخت از ابتدای سال آبی يعنی از اول مهرماه ۱۳۹۳ تاکنون بالغ بر ۲۶۶ ميلی‌متر بوده که در مقايسه با آمار دراز‌مدت ۴۶ ساله که نرمال آن ۳۳۰ ميلی‌متر است ۱۹ درصد کاهش را نشان می‌دهد.»

این در حالی است که هوای تهران در هفته‌های اخیر تقریباً ۳۸ درجه بالای صفر بوده است که با پيش‌بينی هواشناسی در روزهای آتی به ۴۲ درجه خواهد رسید.

چندی پیش مرکز پژوهش‌های مجلس ایران اعلام کرد که با گسترش خشکسالی، دو سوم این کشور به مناطق بیابانی تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: مرکز پژوهش‌های مجلس: دو سوم ایران به بیابان تبدیل شده است

بر پایه تازه‌ترین گزارش مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی، از ابتدای سال آبی جاری در مهر ۱۳۹۳ تا پایان خرداد ۱۳۹۴ میزان بارندگی در کشور ۱۸ درصد کاهش داشته و وضعیت بارش در ۹ استان کشور هشداردهنده است.

میزان بارش در کل کشور از ابتدای مهرماه ۹۳ تا پایان خردادماه ۱۸۸.۵ میلی‌متر بوده که این میزان در مقایسه با میانگین بلندمدت ۱۸ درصد کاهش و نسبت به سال گذشته ۱۴ درصد کاهش نشان می‌دهد.