نیروی دریایی آمریکا به دو ناو جنگی دیگر خود دستور داد تا به نیروهای این کشور در سواحل یمن بپیوندند. این دو ناو جنگی «یواساس تئودور روزولت» و «یواساس نورماندی» نام دارند.
یک سخنگوی پنتاگون این موضوع را که دو ناو جدید برای جلوگیری از ارسال سلاح به شیعیان حوثی در منطقه حضور خواهند یافتة رد کرده است.
پیش از این خبرهایی مبنی بر اعزام یک کاروان کشتی از سوی ایران برای ارسال تسلیحات به شورشیان حوثی منتشر شده بود.
«مدارک و شواهد حمایت ایران از حوثیها»
در حال حاضر ۹ کشتی آمریکایی در خلیج عدن و در جنوب دریای عرب مستقرند که شامل رزمناو و ناوشکن میشوند. در این کشتیها نیروهایی حضور دارند تا بتوانند کشتیهای دیگر را مورد بازرسی قرار دهند.
یک سخنگوی کاخ سفید گفت واشنگتن نسبت به حمایت مستمر ایران از شیعیان حوثی نگران است. او گفت شواهدی وجود دارد که نشان میدهند ایران به شورشیان یمن سلاح و کمکهای دیگر میرساند.
برای جلوگیری از پیشروی شیعیان حوثی ائتلاف منطقهای به رهبری عربستان سعودی تشکیل شده که از چند هفته پیش حملات هوایی به خاک یمن را آغاز کردهاند. ایالات متحده نیز از این ائتلاف به لحاظ تدارکاتی و اطلاعاتی حمایت میکند.
عربستان: بدون عقبنشینی حوثیها آتشبسی در کار نخواهد بود
عربستان سعودی عقبنشینی حوثیها از مواضع خود را شرط برقراری آتشبس اعلام کرده است. عبدالله المعلمی، سفیر عربستان در سازمان ملل پس از گفتوگوی سفیران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج با بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل، گفت: «ما همه میخواهیم بهزودی درگیریهای نظامی پایان یابند، اما شرایط مناسبی برای دستیابی به آن وجود ندارد.»
المعلمی افزود این شرایط در قطعنامه هفته گذشته شورای امنیت درباره یمن تنظیم شده است.
شورای امنیت سازمان ملل در روز سهشنبه ۱۴ آوریل / ۲۵ فروردین قطعنامهای صادر کرد که بر اساس آن هرگونه ارسال سلاح به شیعیان حوثی ممنوع اعلام شد و از حوثیها خواسته شد تا مناطق تحت اشغال خود را به دولت یمن واگذار کنند.
بیشتر بخوانید: تصویب تحریم تسلیحاتی شیعیان حوثی در شورای امنیت