عبدربه منصور هادی، رئیس جمهور یمن، در «دیدگاهی» که روزنامه «نیویورک تایمز» روز دوشنبه ۲۴ فروردین ماه منتشر کرده است از ایران خواسته که در امور داخلی یمن مداخله نکند.
این مطلب «دیدگاه» به فرم نامه سرگشاده و در شهر ریاض نوشته شده است و منصور هادی در آغاز میگوید: «کشور من، یمن، در محاصره نیروهای شبهنظامی رادیکال حوثی است که کمپین وحشت و نابودیشان پشتیبانی سیاسی و نظامی رژیم ایران را دارد که با وسواسی بیمارگونه به دنبال سلطه منطقهای است.»
منصور هادی در ماه ژانویه ۲۰۱۵، پس از محاصره نظامی شهر صنا توسط نیروهای شبه نظامی شیعه، به عدن رفت. پیشروی حوثیها و نیروهای نظامی وفادار به علی عبدالله صالح (رئیسجمهور پیش از هادی) به سمت عدن، موجب شد که منصور هادی به عربستان برود.
رئیس جمهور یمن در مطلبی که در «نیویورک تایمز» منتشر کرده، بیش از هر عامل دیگری مداخله ایران در امور داخلی یمن را سرزنش میکند. در نامه سرگشاده رئیسجمهور یمن که اکنون در تبعید زندگی میکند، ایران کشوری است که برای «قدرت، جاهطلبی و کنترل منطقه» موجب هرج و مرج در یمن شده است.
متهم دوم، حوثیها هستند که به گفته منصور هادی «متجاوزین علیه مردم یمن و مشروعیت قانونی دولت یمن» هستند.
رئیسجمهور یمن شبهنظامیان حوثی را «عروسک»هایی میخواند که «بازیچه» حکومت ایران شدهاند که به فکر شیعیان یمن نیست و تنها به دنبال «هژمونی منطقهای» است.
اما منصور هادی میگوید «هنوز دیر نشده است» و از حوثیها میخواهد که به پای میز مذاکره بیایند. او از آنها میخواهد که قدرت را به «شورای همکاری کشورهای عرب خلیج»، شامل عربستان سعودی، بحرین، امارات متحده عربی، قطر، عمان و کویت منتقل کنند.
به گفته رئیسجمهور یمن، «شورای همکاری کشورهای عرب خلیج» به عنوان مکانیسمی که توسط سازمان ملل حمایت میشود، راه را برای تصویب قانون اساسی و مجلسی که در آن یمن شمالی (جایی که بیشتر حوثیها زندگی میکنند) و یمن جنوبی به یک اندازه نماینده داشته باشند، باز میکند.
این در حالی است که همه کشورهای عضو «شورای همکاری کشورهای عرب خلیج» به غیر از عمان، در ائتلافی که به رهبری عربستان به حوثیهای یمن حمله نظامی میکند، شرکت کردهاند.
منصور هادی در این نامه مینویسد که او از عربستان و متحدانش خواسته است که به مواضع حوثیهای یمن حمله کنند و مادامی که حوثیها، عقبنشینی نکنند، سلاحها را زمین نگذارند، حاضر به مذاکره نباشند و با ایران و علی عبدالله صالح، رئیسجمهور خلع شده یمن، همکاری کنند این حملات ادامه خواهد یافت.
رئیسجمهور فعلی مینویسد: «آقای صالح باید مسئولیت هرج و مرج در یمن را بپذیرد و دعوت به توقف خونریزیها کند.»
در پایان، منصور هادی میگوید که کشورش دو هفته پیش در آستانه پرتگاه بوده و به خاطر حمایتهای بینالمللی به ویژه کشورهای عربی از لبته پرتگاه به عقب رفته است.
منصور هادی حمایت کشورهای عربی از دولتش را پیامی برای ایران میداند: «پیام آنها روشن است. ایران نمیتواند با هزینه به خطر انداختن یکپارچگی و امنیت کشورهای دیگر، نفوذ خود را در منطقه گسترش دهد.»
او مطلب خود را با پیامی برای شورشیان شیعه پایان میدهد و به آنها میگوید که اگر به جنگ پایان ندهند، سرنوشت آنها به مانند حزبالله لبنان خواهد بود که بازیچه ایراناند و مردم منطقه و فراتر را تهدید میکنند.
در همین زمینه:
عربستان درخواست ایران برای آتشبس در یمن را رد کرد
دو نظامی ایران در یمن دستگیر شدند
خلیج پارس
negar / 14 April 2015