احمد شیرزاد، نماینده مجلس ششم، استاد دانشگاه اصفهان و کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با «آفتاب یزد» و در رابطه با تجاوز جنسی مأموران پلیس فرودگاه جده به دو نوجوان ایرانی، از فضای ضد عربی ایجاد شده در جامعه انتقاد کرد.

نوشتن شعار مرگ بر آل سعود بر دیواری در ایران.
نوشتن شعار مرگ بر آل سعود بر دیواری در ایران.

گفت‌وگوی شیرزاد با امید کاجیان، خبرنگار «آفتاب یزد»، در روزنامه دوشنبه ۲۴ فروردین ماه آمده و در این گفت‌وگو این استاد دانشگاه به بحران نژادپرستی ایجاد شده در رابطه با تجاوز به دو نوجوان ایرانی و تنش‌های بین ایران و عربستان در منطقه منتقدانه نگاه می‌کند و می‌گوید: «اینکه فضای ضد ایرانی در کشورهای عربی و فضای ضد عربی در ایران شکل بگیرد به نفع منطقه نیست.»

نماینده اصلاح‌طلب مجلس ششم، این سؤال را مطرح می‌کند که اگر این تجاوز جنسی در کشور ایران رخ می‌داد، «مگر ما چه می‌کردیم؟»

او در ادامه می‌گوید که مسئولین سعودی، نسبت به این مسئله عکس‌العمل نشان داده‌اند، متهمان را دستگیر و قاطعانه برخورد کرده‌اند. شیرزاد هشدار می‌دهد که دامن‌زدن به بعد قومی، نژادی این مسئله و ایجاد کردن تنش به نفع مردم ایران نیست.

این استاد دانشگاه با اشاره به گزارش‌ها در مورد برخوردهای نامناسب پلیس سعودی با زائران ایرانی می‌گوید: «من اصلاً منکر این قضایا نیستم…. زائران ایرانی هم خودشان شعور و عقل دارند و اگر این گزارشات برسد که در آنجا برخوردهای خوبی صورت نمی‌گیرد طبیعتاً از تقاضای سفر حج کاسته می‌شود.»

شیرزاد همچنین تاکید کرد که از حرکت‌های مانند تجمع اعتراضی ۵۰۰ نفر مقابل سفارت عربستان حمایت نمی‌کند. این تجمع روز شنبه ۲۲ فروردین ماه مقابل سفارت جده برگزار شده بود و معترضان خواستار اخراج سفیر عربستان بودند.

این جمع از شهروندان تهرانی در اعتراض به تجاوز مأموران فرودگاه جده شعار دادند: عزا عزاست امروز ایرانی باغیرت صاحب‌عزاست امروز، بی‌شرف حیا کن، خاک ما رو رها کن. همچنین روی پلاکارد تجمع‌کنندگان نوشته شده بود: «در این جنگ‌های جناحی، دین ما، غیرت ما، ناموس ما دارد گم می‌شود.»

شیرزاد معتقد است که چنین اقداماتی ممکن است موجب عکس‌العمل طرف مقابل شود و تأکید می‌کند که تجاوز به دو نوجوان ایرانی یک برنامه‌ریزی سیاسی از سوی عربستان سعودی نبوده است: «یک خطای شرعی، اخلاقی و قانونی است که از طرف مأمورین فرودگاه صورت گرفته و برنامه‌ای از پیش طراحی‌شده از سوی مقامات آن کشور نبوده او گفته شده سعودی‌ها خاطیان را دستگیر کردند و قرار است محاکمه شوند.»

او ضمن اینکه مسئله تجاوز به دو نوجوان ایرانی را مرتبط با تنش‌های بین ایران و عربستان بر سر یمن نمی‌داند، معتقد است که در چنین فضای سیاسی پر تنشی «دولت باید سعی کند این مسئله را مدیریت کند و هم اینکه وجدان مردم ما به این موضوع قانع شود که دولت از مسافران و زائران ایرانی دفاع می‌کند و هم در طرف مقابل احساس نشود که فضای ضد عربی ایجادشده است.»

این نماینده سابق مجلس هشدار می‌دهد که فضای ضد عربی در جامعه مناسب نیست و به مقاماتی که سیاست خارجی ایران را برنامه‌ریزی می‌کنند هم می‌گوید باید «دیپلماتیک» و «متناسب با بلا» اقداماتی صورت گیرد.

۲۷ اسفند ماه سال ۱۳۹۳، دو نوجوان ایرانی که به همراه کاروانی برای حج عمره به عربستان سفر کرده بودند، توسط ماموران فرودگاه جده از صف جدا می‌شوند. ماموران دو نوجوان را به بهانه بازدید بدنی به اتاقی می‌برند و به آن‌ها تجاوز می‌کنند.

انتشار خبر تجاوز به دو نوجوان ایرانی توسط مأموران فرودگاه جده، واکنش‌های مردم، مقام‌های حکومتی و مراجع تقلید را در ایران برانگیخته است و بسیاری نسبت به ادامه سفرهای حج عمره معترض هستند.