تقريباً تمامی شبه‌نظاميان شيعه که برای کمک به باز پس‌گيری شهر تکريت در اين عمليات حضور داشتند و چند روز پس از باز پس‌گیری این شهر، به غارت متهم شدند، اين شهر را ترک کردند.

takrit shi

احمد کريم، رئيس شورای تکريت و استان صلاح‌الدين می‌گويد که «بيشتر شبه‌نظاميان از اين شهر رفته‌‌اند.»

بلوای ناشی از غارت و آتش‌زدن خانه‌ها از چهارشنبه آغاز شد، زمانی که نيروهای امنيتی عراق و شبه‌نظاميان شيعه تکريت را بعد از يک ماه نبرد طولانی از دولت اسلامی باز پس‌گرفتند.

بنابر گزارش مقام‌های محلی، شبه‌نظامیان صدها خانه و مغازه غارت‌شده را آتش زده‌اند. خشونت‌ها، پيروزی حکومت مرکزی عراق در شهر زادگاه صدام را تحت تأثیر قرار داده و چگونگی آن را زير سؤال برده است.

حيدر عبادی، نخست‌وزير عراق پس از ديدار با مقام‌های استان صلاح‌الدين اعلام کرد که شبه‌نظاميان بايد شهر تکريت را ترک کنند.

احمد کريم ديدار با عبادی را بسيار مثبت خواند.

سياست‌مداران سنی می‌گويند که غارت و سوزاندن خانه‌ها و مغازه‌ها پس از آن متوقف شد که چهارم آوریل، مقام‌های فدرال، پليس محلی و نيروهای مبارزه با تروريسم مسئوليت امنيت تکريت را بر عهده گرفتند.

سخنگوی شبه‌نظاميان شيعی، کريم نوری، تأييد کرد که ۸۰ درصد از جنگجويان شيعی تکريت را ترک کرده‌اند.

يک مقام بلند پايه پليس تکريت می‌گويد در حال حاضر وضعيت شهر آرام است.

بیشتر بخوانید: رویترز: موجی از غارت و کشتار تکریت را فرا گرفته است

نزدیک به دو سوم نیروهایی که در عملیات تکریت شرکت داشتند را نفرات مسلح سازمان شیعی «حشید شعبی» (داوطلبان مردمی) تشکیل می‌دهند. این نیروها که پس از فتوای آیت‌الله علی حسینی سیستانی، مرجع تقلید شیعیان، به جنگ با داعش فراخوانده شدند، از طرف ایران پشتیبانی می‌شوند.

همزمان با عملیات باز پس‌گیری، نگرانی‌‌های بین‌المللی از خشونت علیه شهروندان تکریت و تخریب اموال آن‌ها در این شهر عمدتاً سنی‌نشین، افزایش پیدا کرده بود.

تکریت مرکز استان صلاح‌الدین، در ۱۳۰ کیلومتری شمال بغداد قرار دارد. این شهر بغداد را به موصل وصل می‌کند. بسیاری این شهر را قلب سنی‌های عراق می‌دانند.