روز شنبه ۲۵ بهمن ماه، مردم اهواز در اعتراض مجدد به وضعیت محیط زیست این استان و تشدید ریزگردها مقابل ساختمان استانداری خوزستان تجمع کردند.

Rizgard_Dust_Khuzestan_Ahwaz_14 Feb 2015

تجمع‌کنندگان همانند تجمع‌های پیشین که طی چند روز اخیر برگزار شده است با در دست داشتن نوشته‌هایی مبنی بر حق مسلم خود در برخورداری از هوای پاک، خواستار اقدام سریع دولت برای مقابله با این پدیده شدند.

تجمع‌کنندگان همچنین از وعده‌های مختلف مسئولان در رسیدگی به وضعیت بحرانی محیط زیست در خوزستان به شدت انتقاد کرده و گفتند «خوزستان در حال مدفون شدن» است.

آن‌ها همچنین از مسئولان خواستند مانع از انتقال آب رودخانه کارون به نقاط دیگر شوند.

روز پنجشنبه ۲۳ بهمن نیز مردم در شهرهای اهواز و آبادان تجمع کرده بودند. تجمع پنجشنبه در اهواز در بلوار ساحلی این شهر و در آبادان مقابل بیمارستان «امام خمینی» انجام شده بود.

بیشتر بخوانید: ریزگردها به بوشهر رسیدند؛ آماده باش هلال احمر در خوزستان

به گفته اداره کل محیط زیست استان خوزستان، روز پنجشنبه میزان غلظت ریزگردها در هوای اهواز به پنج هزار و ۱۸۹ میکروگرم بر مترمکعب رسید که ۳۴ برابر حد مجاز است. در همان زمان میزان گرد و غبار در شهرستان آبادان نیز بیش از دو هزار و ۳۸۳ میکروگرم بر متر مکعب معادل ۱۵ برابر حد مجاز اعلام شد.

در همین حال خبرگزاری فارس گزارش داده است که نمایندگان مجلس طرحی را برای تبدیل سازمان حفاظت محیط زیست به وزارتخانه تهیه و تدوین کرده‌اند. به گفته نمایندگان تهیه‌کننده این طرح، فراهم کردن امکان نظارت مجلس بر محیط زیست از جمله دلایل اصلی پیشنهاد تبدیل این سازمان به وزارتخانه است.

این طرح قرار است روز یکشنبه ۲۶ بهمن به امضای تعداد دیگری از نمایندگان برسد و آنگاه تقدیم هیأت رئیسه مجلس شود.

Rizgard_Dust_Khuzestan_Ahwaz_14 Feb 2015_02
به گفته معترضان، خوزستان زیر خاک مدفون شده است

در پی شدت گرفتن بحران ریزگردها در جنوب و غرب ایران، گروهی از نمایندگان مجلس به شدت از سازمان حفاظت محیط زیست انتقاد کرده و حتا خواهان استعفای معصومه ابتکار، رئیس این سازمان شدند.

ابتکار می‌گوید دولت «بسته اقدامات اجرایی» برای مقابله با ریزگردها را تهیه کرده است. اما نمایندگان مجلس به دلیل سفر نکردن ابتکار به خوزستان در طول مدت این بحران اخیر، او را به کم‌کاری و بی‌توجهی به مسائل خوزستان متهم می‌کنند.

ابتکار روز شنبه اعلام کرد بحران ریزگردها فراملی و منطقه‌ای بوده و راه‌حل‌های آن پیشگیرانه و بلندمدت است و تنها در اخنیار سازمان حفاظت محیط زیست ایران نیست.

بیشتر بخوانید: تداوم بحران ریزگردها در غرب و جنوب ایران، انتقادهای شدید از دولت

اسماعیل کهرم، مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، روز شنبه ۲۵ بهمن به خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) گفت اکنون وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی، نیرو، بهداشت درمان و آموزش پزشکی و سازمان محیط زیست سرگرم بررسی راه‌های مقابله با ریزگردها هستند.

او در پاسخ به این سئوال که چرا رئیس سازمان محیط زیست هفته گذشته به خوزستان سفر نکرد گفت: در جلسات کارشناسی با حضور نمایندگان وزارتخانه‌ها و سازمان‌های ذیربط قرار شد ابتدا مسایل و مشکلات در این زمینه بررسی و جمع‌بندی شود و برای اخذ نتیجه نهایی معصومه ابتکار به خوزستان سفر کند.