رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران می‌گوید مرگ و میر شهروندان تهرانی به دلیل سکته در نیمه دوم سال که هوا آلوده‌تر است، در مقایسه با نیمه اول سال، تا ۴ برابر بیشتر می‌شود.

Weather

محمد حقانی، رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران می‌گوید که معنای آلودگی هوا در جهان با آنچه در ایران گفته می‌شود، تفاوت دارد. خبرگزاری مهر به نقل از حقانی می‌نویسد: «درصورت اعمال استانداردهای جهانی در ایران، نه تنها هوای تهران و سایر کلان‌شهرهای کشور بلکه هوای اغلب شهرهای کوچک نیمه غربی و نیمه جنوبی کشورمان در حد فاجعه است.»

سازمان بهداشت جهانی‌، استاندارد روزانه ذرات معلق کوچکتر از ۲/۵ میکرون را ۱۰ میکروگرم در هر متر مکعب هوای ‌آزاد تعیین کرده اما به گفته حقانی، استاندارد سازمان حفاظت محیط زیست ایران برای این ذرات، ۳/۵ برابر استاندارد جهانی است.

محمد حقانی تاکید کرده که افزایش ذرات معلق کوچک‌تر از ۲/۵ میکرون، آثار مخربی بر روی سلامت افراد و افزایش بیماری‌های تنفسی، قلبی و عروقی بر جای می‌گذارد. او می‌گوید: «آمار سکته‌های قلبی و مغزی منجر به مرگ که هر سال توسط سازمان بهشت زهرای تهران منتشر می‌شود، نشان می‌دهد مرگ و میر شهروندان تهرانی به دلیل سکته در نیمه دوم سال که هوای تهران آلوده‌تر است تا ۴ برابر بیشتر از نیمه نخست سال است.»

او اذعان کرده که طبق استاندارد سازمان بهداشت جهانی، حتی همان ۱۳ روزی که هوای تهران در سال ۱۳۹۳ در وضعیت پاک قرار داشت، جزء روزهای آلوده محسوب می‌شود.

معاون نظارت و پایش محیط زیست استان تهران ۲۶ آذر ماه گفته بود که امسال تهران ۱۳ روز پاک، ۱۸۴ روز سالم و ۷۲ روز ناسالم داشته است، در حالی که پایتخت در سال ۱۳۹۲، سه روز پاک، ۱۶۷ روز سالم و ۱۰۰ روز ناسالم را تا همین تاریخ سپری کرده بود.

اورژانس تهران روز ۲۶ آبان اعلام کرده بود که نیروهای خود را در میدان‌های اصلی پایتخت مستقر خواهد کرد تا بتواند در صورت لزوم خدمات درمانی لازم را به شهروندان ارائه کند.

سهم عمده آلودگی‌ هوا در شهرهای ایران، به بنزین غیراستاندارد تعلق دارد. رحمت‌الله حافظی، رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران در آبان سال ۱۳۹۲ گفته بود که ماهانه ۲۷۷ مرگ منتسب به آلودگی هوا در این شهر گزارش می‌شود.