ستاد فرماندهی ارتش آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد، شواهد روشنی ثابت می‌کنند که شبه‌نظامیان «دولت اسلامی» نقشی در سرنگونی جت اف – ۱۶ نیروهای ائتلافی نداشته‌اند. ارتش آمریکا توضیح بیشتری در مورد دلیل سقوط جت نداده است.

US Airforce

ساعاتی پس از به اسارت گرفته شدن یک خلبان ۲۶ ساله اردنی در رقه و تاکید داعش مبنی بر سرنگونی هواپیمای این خلبان، ارتش ایالات متحده اعلام کرد که مدعای دولت اسلامی در شلیک موشک به جنگنده درست نیست.

در تصاویر منتشر شده توسط «گروه رسانه‌ای رقه»، این خلبان با یک زیرپیراهن سفید، در محاصره ده‌ها فرد مسلح از اعضای داعش دیده می‌شد.

دولت اردن با اعلام هویت این خلبان ۲۶ ساله، اسارت او را تایید کرد و «دولت اسلامی‌» را مسئول حفظ جان او دانست. نام خلبان معاذ يوسف ال‌كساسبه است.

سازمان دید‌بان حقوق بشر سوریه (مستقر در لندن) اعلام کرده بود که هواپیمای این خلبان در نزدیکی رقه سقوط کرده است. رقه پایتخت و مقر «دولت اسلامی» محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: داعش یک هواپیمای اردنی را سرنگون و خلبان آن را اسیر کرد

سایت‌های اینترنتی نزدیک به داعش، با انتشار تصاویر خلبان اردنی تاکید کرده بودند که سرنگونی جنگنده اف -۱۶ به کمک موشک‌‌های ردیاب انجام شده‌اند.

بان کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل در واکنش به اسارت خلبان اردنی از شبه‌نظامیان داعش خواسته که رفتاری انسانی با او داشته باشند. بان‌کی‌مون گفته که خلبان اردنی اسیر جنگی است و مفاد کنوانسیون ژنو در رعایت حقوق اسرای جنگی باید در مورد او رعایت شوند.

ارتش آمریکا دلیل اصلی سقوط این جنگنده را عنوان نکرده است.

عربستان سعودی، اردن، بحرین و امارات متحده عربی، از اوایل سپتامبر در کنار جنگنده‌های آمریکایی، بریتانیایی، فرانسوی و چند کشور غربی دیگر به بمباران مواضع داعش در عراق و سوریه مشغولند. قطر از این ائتلاف حمایت لجستیک می‌کند.