دادگاه تجدید نظر حکم ۱۰سال حبس تعزیری رویین عطوفت، فعال فرهنگی ملی- مذهبی و یکی از علاقه‌مندان به آثار علی شریعتی را تایید کرده است.

۱۰ سال حبس برای رویین عطوفت، ناشر آثار دکتر علی شریعتی
۱۰ سال حبس برای رویین عطوفت، ناشر آثار دکتر علی شریعتی

به گزارش «جرس» رأی دادگاه تجدید نظر ۵ آبان ماه سال جاری به رویین عطوفت ابلاغ شده است. دادگاه تجدید نظر، حکم بدوی رویین عطوفت مبنی بر ۱۰ سال حبس تعزیری و دو سال محرومیت از فعالیت در احزاب، گروه‌ها و دسته‌جات سیاسی و فعالیت در فضای مجازی، رسانه‌ها و مطبوعات را تایید کرده است.

رویین عطوفت، از فعالان فرهنگی و یکی از دوستداران علی شریعتی است که عصر روز جمعه ۲۷ بهمن ماه ۱۳۹۱ مأموران امنیتی و اطلاعاتی به جلسه سخنرانی که در منزل او برگزار شده بود، یورش بردند و این فعال ملی – مذهبی را بازداشت کردند. چنین جلساتی از سال ۱۳۸۳ در منزل رویین عطوفت برگزار می‌شد.

رویین عطوفت با بنیاد فرهنگی شریعتی همکاری می‌کرد
رویین عطوفت با بنیاد فرهنگی شریعتی همکاری می‌کرد

مأموران وزارت اطلاعات که از ۱۰ مرد و دو زن تشکیل می‌شدند بیش از سه ساعت از شرکت‌کنندگان در این جلسه بازجویی کردند و پس از تفتیش منزل، بخشی از کتاب‌ها، مدارک و وسایل شخصی اعضای خانواده عطوفت را با خود بردند. بیش از ۳۰ تن از شخصیت‌های فرهنگی و سیاسی و از جمله محمد ملکی، نخستین رییس دانشگاه تهران پس از انقلاب نیز در این جلسه حضور داشتند.

رویین عطوفت ۱۹ تیر ماه ۹۲ پس از پنج ماه با وثیقه از زندان اوین آزاد شد. بعد از آزادی اما دفتر پیگیری وزارت اطلاعات او را چند بار احضار کرد، تا اینکه سرانجام به اتهام تأسیس یک گروه غیر قانونی در دادگاه انقلاب محاکمه و به ۱۰ سال حبس و دو سال محرومیت از فعالیت محکوم شد.

دادگاه انقلاب ۸ تیر ۹۳ به ریاست قاضی صلواتی به اتهام رویین عطوفت رسیدگی و حکم بدوی را صادر کرد. اتهام او چنین عنوان شده بود: «تأسیس گروهک غیرقانونی و ضد امنیتی موسوم به شورای رنگین کمان در راستای همکاری با گروهک غیر قانونی ملی-مذهبی‌ها و همچنین فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی از طریق صدور و امضای بیانیه‌های ضد امنیتی.»

رویین عطوفت پیش از این نیز در خردادماه ۹۱ در مراسم سالگرد هدی صابر، زندانی سیاسی‌ای که در زندان درگذشت، دستگیر شده بود.

احسان شریعتی، فرزند علی شریعتی درباره رویین عطوفت می‌‌گوید: «همه کسانی که پی کتاب‌های دکتر شریعتی گشته‌اند، “آقای رویین” را می‌شناسند. انتشارات “چاپخش” که شهید دکتر کاظم سامی و دوستانش برای اشاعه اندیشه‌ رنسانس اسلام نوین تأسیس کرده بودند، روبه‌روی دانشگاه تهران، با رویین شناخته می‌شد؛ او طی سال‌های گذشته مسئول میز کتاب “بنیاد فرهنگی دکتر علی‌ شریعتی” در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بود. با همیاری همسر و فرزند همراهش محیط سالن خانه کوچک خود را محل نشر کتاب و برپایی جلسات ماهانه‌ سخنرانی ساخته بود و از همه‌ شخصیت‌های متنوع و افق‌های فکری دعوت می‌کرد تا به بحث و گفت‌وگو بنشینند؛ نشست‌هایی باز، شفاف و نیمه-عمومی و علنی.»

وزارت اطلاعات از سال ۹۱ در تلاش است جلسات بحث و گفت‌و‌گوی کنشگران ملی – مذهبی را تعطیل کند.