«اتحاديه ضد افترا»، سازمان غيردولتی بين‌المللی مبارزه با يهودستيزی در آمريکا، کنفرانس «افق نو» در تهران را به‌شدت مورد انتقاد قرار داد.

4.10. ofoghe no 7(1) origin
حضور سعيد جليلی و علی‌اصغر سلطانيه، مذاکره‌کنندگان ارشد سابق پرونده هسته‌ای ايران در این کنفرانس خبرساز جلب توجه کرده است

آبراهام اچ. فاکسمن، جمعه سوم اکتبر، در گفت‌و‌کو با روزنامه «واشنگتن‌پست» درباره کنفرانس «افق نو» گفت: «اين کنفرانس بار ديگر نمونه‌ای از ياری‌رساندن حکومت ايران به اشاعه يهودستيزی در جهان ارائه می‌دهد.»

همچنين سناتور جمهوری‌خواهی «مک‌کرک»، در بيانيه‌ای شديداللحن روز جمعه سوم اکتبر به برگزاری اين کنفرانس واکنش نشان داد و تلويحاً مذاکرات هسته‌ای آمريکا با ايران را به نقد کشيد.

دومين دوره کنفرانس «افق نو» با محوريت نقد صهيونيسم، در کنار جشنواره «فيلم مقاومت» در اوايل مهرماه برگزار شد. نادر طالب‌زاده، تهيه‌کننده و مجری برنامه‌های تلويزيونی و از سينماگران نزديک به حکومت جمهوری اسلامی دبيری اين کنفرانس را بر عهده داشت.

در این کنفرانس مهمانان بين‌المللی نیز حضور یافته بودند. این درحالی است که رئيس اتحاديه ضدافترا مهمانان بين‌المللی اين کنفرانس را «نافيان هولوکاست و يهودستيزان» خواند.

به گزارش واشنگتن‌پست، «هشداردهنده‌‍‌ترین» جنبه کنفرانس امسال حضور سعيد جليلی و علی‌اصغر سلطانيه، مذاکره‌کنندگان ارشد سابق پرونده هسته‌ای ايران بوده است.

مهمانان کنفرانس

بيانيه اتحاديه ضدافترا که روی وب‌سايت اين سازمان قرار گرفته است، از برخی مهمانان این کنفرانس نام برده بود: «ماريا پوميه، نظريه‌پرداز تئوری توطئه فرانسوی و انکارگر هولوکاست؛ کلوديو موفا، انکارگر هولوکاست ايتاليايی؛ کويت برت، نظريه‌پرداز تئوری توطئه ضديهودی و مقاله‌نويس شبکه‌های خبری انگليسی‌زبان ايران، ديودونه ام‌بالا ام‌بالا، کمدين يهودستيز فرانسوی، و …»

سايت خبری «تريبون مستضعفين»، وابسته به محافظه‌کاران تندروی ايران نيز از حمايت کريستوفر هورستل، رئيس حزب جديدالتاسيس «ميانه نو» آلمان و از چهره‌های اصلی آلمانی جريان موسوم به «حقيقت ۱۱ سپتامبر» پرده برداشت. وی بر اساس گزارش اين سايت خبری سال گذشته به «حسن روحانی»، رئیس‌جمهوری ایران نامه نوشته‌ بود و لغو اين کنفرانس را موحب «از دست‌رفتن دوستان ايران» دانسته بود.

جريان حقيقت ۱۱ سپتامبر متشکل از نظريه‌پردازان و حاميان تئوری توطئه‌ای است که اين واقعه را کار سيستم اطلاعاتی سيا و موساد می‌داند.

تأثیر کنفرانس بر مذاکرات هسته‌ای

واشنگتن‌پست برگزاری اين کنفرانس را دليلی بر افزايش «سردرگمی» دولت آمريکا در جريان مذاکرات با ايران می‌خواند که سال گذشته، ۱۳۹۲، اين کنفرانس به دستور دولت لغو شده‌بود.

در نخستين سال زمامداری دولت حسن روحانی، و همزمان با پيشرفت‌های مربوط به توافق هسته‌ای ژنو، کنفرانس افق نو برگزار نشد. به نقل از بيانيه اتحاديه ضدافترا، لغو کنفرانس در سال گذشته «پيامی متفاوت از سوی دولت ميانه‌روی ايران» تعبير شد.

از سوی ديگر، طالب‌زاده، دبير کنفرانس، دليل لغو آن را «دستور وزير امور خارجه» و متعاقباً «دستور وزير ارشاد» خوانده‌بود.

در آن زمان محافظه‌کاران تندرو انتقادهای تندی عليه دولت روحانی به‌خاطر لغو اين کنفرانس مطرح کردند.

علی‌رغم بازتاب گسترده اين کنفرانس در مطبوعات آمريکايی، سخنگوی وزارت خارجه آمريکا روز پنجشنبه دوم اکتبر، در پاسخ به سوالی درباره اين کنفرانس، با بی‌اطلاعی از محتوای آن و بدون موضع‌گيری گفت که «گزارش‌های مربوط به آن را بررسی می‌کنيم.»