يوسف رشيدی، رئيس مرکز هوا و اقليم سازمان حفاظت محيط زيست ايران گفت: «هوای تهران در روندی کمسابقه از ابتدای سال جاری تاکنون در شرايط ناسالم قرار نگرفته است.»
رشيدی در گفتوگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، ايرنا، افزود: «يکی از دلايل عمده هوای سالم در تهران، توزيع بنزين با استاندارد يورو ۴است زيرا اين بنزين دارای بنزن و ترکيبات هيدروکربنی بسيار پايين است، بنابراين ميزان توليد ذرات معلق کمتر از ۲.۵ميکرون هم کاهش میيابد.»
چندی پيش سعيد متصدی، معاون محيط زيست انسانی سازمان حفاظت محيط زيست گفته بود: «توليد بنزين پتروشيمی در کشور متوقف شده است و از بهمنماه سال گذشته توزيع بنزين يورو ۴ابتدا در اراک و بعد در تهران و کرج آغاز شد.»
در نيمه ارديبهشتماه امسال محققان دانشگاه صنعتی شريف تهران، گزارشی درباره سرطانزا بودن بنزين توليدهشده در پتروشيمیهای ايران منتشر کردند.
بر پايه اين گزارش «مقامهای دولت محمود احمدینژاد، رئيسجمهور پيشين ايران از چهار سال قبل دست به توليد مادهای شبيه بنزين در تأسيسات پتروشيمی ايران زدند. براساس اين طرح، تأسيسات پتروشيمی ايران، سوختی توليد میکردند که شبيه بنزين بود و به نام بنزين پتروشيمی معروف شد.»
پس از انتخاب حسن روحانی بهعنوان رئيسجمهوری ايران در بهار ۱۳۹۲، با تلاشهای وزيران جديد نفت و رئيس سازمان محيط زيست، توليد بنزين پتروشيمی متوقف شد.
سازمان محیط زیست یا مدعی العموم باید علیه مسئولان آلوده سازی هوای شهرهای ایران در طول این سالها اعلام جرم کنند. نمی شود که افرادی چنین خبطهایی کنند و همه قصر در بروند
Samad / 23 May 2014
از ناچاری و فشار تحریمها مجبور به تولید سوخت ناسالم شدند،مقصر اصلی علی خامنه ایست که با بلند پروازیهای هسته اش مردم بیچاره را نیز با خود به سراشیبی سقوط می کشاند.
setare / 23 May 2014
نتیجه تحقیقات دانشگاه شریف رو در فروردین 93 ببنید.بنزین یورو 4 با گوگرد بیش از 20 برابر حد مجاز کماکان کشنده است و علت تمیزی هوا نبودن وارونگی در بهار است.سالهای پیش هم کم و بیش در بهار همین بود.دیشب تهران بارون اومد من صبح زود رفتم بیرون از اگزوز ماشین ها چیزی بیرون می آید که گلو و گردنم بعد از استنشاق اجباری آن به شدت درد می گیرد.از من گفتن بود.
حمید / 24 May 2014