معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران، که برای همکاریهای زیست محیطی بین این کشور و ژاپن به آنجا سفر کرده بود، از کمبود منابع آبی به عنوان جدیترین چالش پیش روی ایران نام برد و وضعیت تالابهای کشور را بحرانی توصیف کرد.
این سفر که در روز سه شنبه ۱۲ فروردین آغاز شد، به دعوت رسمی وزیر محیط زیست ژاپن صورت گرفت.
ابتکار در طول سفر خود ضمن حضور در موسسه همکاریهای بینالمللی ژاپن (جایکا) از فرسایش خاک نیز به عنوان دومین معضل مهم زیست محیطی ایران نام برد و بیابان زایی، چرای بیرویه، استفاده نامناسب از آفت کشها و جنگل زدایی را از عوامل مهم تشدید این روند ذکر کرد.
او ابراز امیدواری کرد که امضای یادداشت تفاهم همکاری بین دو دولت ایران و ژاپن موجب تقویت و استمرار همکاری فیمابین و دستاوردهای اثرگذار و مطلوب شود.
او همچنین خواست از تجارب ژاپن در زمینه مقابله با ریزگردها و ایجاد شبکههای پایش و هشدار در مورد کیفیت هوا استفاده شود.
ایران و ژاپن تاکنون در مورد برخی مسائل زیست محیطی از جمله تهیه و تدوین طرح جامع کاهش آلودگی هوای شهر تهران و همچنین حفاظت از تالاب انزلی با یکدیگر همکاری کردهاند.
در آذرماه سال ۱۳۹۲، سند نهایی تفاهم نامه اجرای فاز دوم پروژه مدیریت اکولوژیک تالاب انزلی به امضای مقامات ایرانی و موسسه جایکای ژاپن رسید.
ژاپن یکی از مهمترین نابودکنندگان محیط زیست است. منتها بی سرو صدا وبا حیله ونیرنگ. نابودی جنگلهای آمازون و کشورهای اسیای جنوب شرقی و شکار بی رویۀ نهنگ در اقیانوسها، شواهد آشکاری از لطمه هائی است که ژاپن به محیط زیست وارد کرده است.
علی کبیری / 07 April 2014
سپردن حفاظت محیط زیست به معصومه ابتکار مانند سپردن
حفاظت محیط زندگی گوسفندان است به گرگ معصوم بیگناه!
Majid / 07 April 2014
این مقاله پاسخی است به خانم ابتکار و عاملین بوجود آمدن بحران آب در ایران
https://www.tribunezamaneh.com/archives/46087
سرباز وطن / 07 April 2014
Trackbacks