نخستين روز از مذاکرات هسته‌ای ايران و کشورهای گروه ۱+۵، شامل آمريکا، روسيه، چين، بريتانيا، فرانسه و آلمان در ژنو امروز پنج‌شنبه ۱۶ آبان‌ماه پايان يافت.

دور جديد مذاکرات هسته‌ای در سطح معاونان وزيران امور خارجه برگزار می‌شود. دور افتتاحيه مذاکرات ساعت ۱۱ و ۱۵ دقيقه به وقت محلی آغاز شد و پس از حدود يک ساعت و نيم پايان يافت.

محمد جواد ظريف، وزير امور خارجه ايران، نماينده جمهوری اسلامی ايران در اين مذاکرات شرکت دارد.

محمدجواد ظريف: در صورتی که مذاکره‌کنندگان حداکثر تلاش خود را انجام دهند رسيدن به يک توافق در اين دوره از مذاکرات امکان‌پذير است

وزير امور خارجه ايران به رويترز گفت: “در صورتی که مذاکره‌کنندگان حداکثر تلاش خود را انجام دهند رسيدن به يک توافق و پايان بن‌بست هسته‌ای ميان ايران و ۱+۵ در اين دوره از مذاکرات امکان‌پذير است.”

عباس عراقچی، معاون وزير امور خارجه ايران و عضو تيم مذاکره‌کننده ايران نيز در آستانه مذاکرات از اميدواری تهران به يافتن راه حل مورد قبول دو طرف خبر داد و گفت دستيابی به توافق بستگی به اراده سياسی طرف‌های مذاکره با جمهوری اسلامی ايران دارد.

عراقچی همچنين افزود: “درباره اين‌که در اين دور از مذاکرات به سند توافق دست خواهيم يافت يا در جلسات آينده، هنوز زود است حرف بزنيم”.

از سوی ديگر مايکل مان، سخنگوی کاترين اشتون امروز گفت برای رفع نگرانی‌های جامعه جهانی درباره برنامه هسته‌ای‌ ايران اين کشور بايد نخستين گام را در مذاکرات با ۱+۵ بردارد.

مايکل مان افزود: “ايران اگر همکاری خود را نشان دهد مذاکرات می‌تواند به پيش رود. گروه ۱+۵ نياز دارد که ايران آمادگی خود را برای همکاری‌های جدی اعلام کند.”

مجید تخت روانچی، معاون وزیر خارجه و عضو تیم مذاکره کننده هسته‌ای گفت محمدجواد ظریف و کاترین اشتون امروز در صبحانه کاری خود بر چگونگی پیشبرد موضوعات مذاکرات دو روزه صحبت کردند.

مايکل مان، سخنگوی کاترين اشتون: ايران اگر همکاری خود را نشان دهد مذاکرات می‌تواند به پيش رود

به‌گفته وی در این مذاکرات درباره همه مسایل از جمله غنی‌سازی، پذیرش حق غنی‌سازی و تحریم‌ها صحبت خواهد شد.

دور جدید مذاکرات ایران و کشورهای گروه ۱+۵، امروز ۱۶ و فردا ۱۷ آبان‌ماه (هفتم و هشتم نوامبر) در ژنو برگزار می‌شود.

ايران در دور قبلی مذاکرات در روزهای ۲۳ و ۲۴ مهرماه (۱۵ و ۱۶ اکتبر) طرح جديد خود برای حل مسئله هسته‌ای و ادامه روند مذاکرات را به کشورهای گروه ۱+۵ارائه داد و دو طرف اين طرح را مورد بررسی قرار دادند اما تاکنون جزئيات طرح ايران اعلام نشده است.

 کشورهای غربی معتقدند که ايران تحت پوشش “برنامه صلح‌آميز هسته‌ای” در راه دستيابی به سلاح هسته‌ای تلاش می‌کند اما مقام‌های ايرانی اين اتهام را رد می‌کنند.

شورای امنيت سازمان ملل تاکنون در چهار قطعنامه تحريم‌هايی را بر عليه جمهوری اسلامی ايران تصويب کرده است.

آخرين دور مذاکرات ايران و کشورهای گروه ۱+۵ در روزهای ۱۶ و ۱۷ فروردين‌ماه (پنجم و ششم آوريل) در آلماتی پايتخت قزاقستان برگزار شد اما نتيجه‌ای نداد.