سومین زنجیره انسانی در اعتراض به انتقال آب از سرشاخه‌های رودخانه کارون تشکیل شد.

به گزارش تارنمای کردپا، روز گذشته، دهم آبان‌ماه ۱۳۹۲با حضور هزاران تن از مردم اهواز، سومین زنجیره‌ انسانی در مخالفت با انحراف آب این رودخانه به سمت اصفهان، رفسنجان و دیگر مناطق مرکزی ایران، شکل گرفت.

این سومین گردهمایی معترضان از این دست است که فعالان منطقه آن را “زنجیره سکوت” نامیده‌اند.

پیشتر هم در سوم آبان‌ماه سال جاری، دومین زنجیره‌  انسانی برای دفاع از کارون در ساحل غربی این رودخانه تشکیل شده بود.

هفته پیش “معصومه ابتکار” رئیس سازمان محیط زیست ایران در سفری که به اهواز داشت در باره این موضوع گفته بود: “انتقال آب کارون باید به گونه‌ای صورت بگیرد که به این رودخانه ضرر نرساند”. با این حال و به رغم همه اعتراض‌‌ها، تا کنون تصمیمی برای کنار گذاشتن طرح موسوم به “بهشت‌آباد” منتشر نشده است.

طرح‌های انتقال آب از رودخانه کارون به سمت مناطق مرکزی ایران، از سال‌ها پیش به اجرا در آمده است. اما در سال ۱۳۹۰و در هفته دولت، کلنگ طرح جدیدی زده شد که به نام”طرح بهشت‌آباد” ثبت شده است. حال اجرای این طرح، به اعتراض‌های پرشماری در میان مردم منطقه انجامیده است.

بر پایه این طرح، بنا است تونلی به طول ۷۵ کیلومتر و به عمق ۳۰۰ متر، برای انتقال آب از سرچشمه‌های کارون و کوهرنگ به استان‌های اصفهان و یزد حفر شود.

به باور بسیاری از کارشناسان، انتقال آب از رودخانه کارون که در بعضی از فصل‌های سال به خشک شدن کامل این رودخانه می‌انجامد، برای مردم این منطقه، پیامدهای زیست‌محیطی، اقتصادی و اجتماعی فراوانی داشته است. کشاورزی منطقه تا اندازه زیادی وابسته به آب کارون است.

پایین آمدن میزان رطوبت و خشک شدن رودخانه‌های و تالاب‌های این منطقه، از عوامل موثری است که کارشناسان برای آلودگی فزاینده هوای شهر اهواز و مناطق اطراف آن نام می‌برند.

به نظر می‌رسد که بحران‌های زیست‌محیطی در مناطق اقلیت‌نشین یا مناطقی که اقلیت‌های ملی ساکن هستند، خیلی سریع ابعاد سیاسی پیدا می‌کند و به دنبال آن حساسیت‌های امنیتی مقام‌های جمهوری اسلامی را بر می‌انگیزد.

.