فردا دیر است! با این تأکید کمپین گفت وگو درباره انرژی هسته ای فعالیت خود را آغاز کرده است.
این کمپین از سوى مرکز حامیان حقوق بشر و با حمایت جمعى از سازمانهای حقوق بشرى، حامى آزادى بیان و جامعه مدنى و نیز حمایت حدود ۳۲۰ تن از فعالان اجتماعى، زنان، حقوق بشر، محیط زیست و جمعى از کارشناسان مرتبط آغاز به کار کرده است.
بیانیه اعلام موجودیت این کمپین این گونه آغاز میشود:
زمان مناسب برای پرداختن به موضوع انرژی هستهای و طرح یک گفتوگوی ملی درباره آن همین امروز است.
پرداختن به موضوع انرژی هستهای، با وجود اینکه یک مسئله ملی است، طی دهههای گذشته از پیش از انقلاب تاکنون همیشه در انحصار دولتها بوده است.
برای بررسی بیشتر این موضوع با آسیه امینی، روزنامه نگار و کنشگر مدنی گفتوگو کرده و از او درباره چگونگی شکل گیری این کمپین و حواشی آن پرسیدهایم.
[podcast]http://www.zamahang.com/podcast/2010/20131031_Asiyeh_Amini_Ali_Fotovvati.mp3[/podcast]
حکومت اسلامی چنانچه قصد قطعی برای تعلیق و رفع تحریمها را تعقیب میکرد، میتوانست به جای انتخاب الگوی ناموفق کره شمالی ، الگوی موفق آفریقای جنوبی را انتخاب کند.
آفریقای جنوبی در ابتدای دهه نود، شش بمب اتمی در اختیار خود را از میان برد، درهای تاسیسات اتمی خود را به روی بازرسان آژانس گشود، و چند ماه بعد مفاد پیمان معاهده منع گسترش سلاحهای اتمی را نیز پذیرفت.
از آن زمان نفوذ سیاسی آفریقای جنوبی در منطقه مستمرا افزایش یافت و دولت اکثریت سیاه پوستان نیز تصمیمات دولت اقلیت سفیدها را در واگذاری ظرفیت نظامی- اتمی آن کشور محترم شمرد.
hasani / 05 November 2013